2012-11-10 13:16:08
Φωτογραφία για Ο Μίκης ύψωσε τη δάδα (ΒΙΝΤΕΟ)
Παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Τελετή Αφής της Φλόγαςτου 30ού Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, στον Τύμβο που σηματοδοτεί την θυσία των Ελλήνων μαχητών στην ιστορική μάχη του Μαραθώνα.

Ο συνθέτης ο οποίος εκτός των άλλων διετέλεσε πρόεδρος της «Νεολαίας Λαμπράκη», που ιδρύθηκε μετά τη δολοφονία του ειρηνιστή, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο 30ος ΚΜΑ, σήκωσε πρώτος τη φλόγα.

Την Κυριακή, η Τροχαία θα λάβει έκτακτα μέτρα κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής για τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου, στον οποίο θα λάβουν μέρος 9.500 δρομείς. Η εφαρμογή των έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων θα ξεκινήσει από τις 6:00 το πρωί και θα παραμείνει σε ισχύ έως και τις 7:00 το απόγευμα και θα τροποποιούνται ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η κάθετη διέλευση οχημάτων κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής θα διεξάγεται από συγκεκριμένες διασταυρώσεις.


Παράλληλα με τον μαραθώνιο δρόμο των 42 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει στις 09:00, θα διεξαχθούν, με αφετηρία το Καλλιμάρμαρο Στάδιο:

-αγώνας 5χλμ. με έναρξη στις 08:30 και συμμετοχή 6.500 δρομέων

-αγώνας 10χλμ. με έναρξη στις 09:15 και συμμετοχή 7.500 δρομέων

Θα διεξαχθούν επίσης:

-αγώνας 1 χλμ. SPECIAL OLYMPICS, με εκκίνηση από τους Στύλους Ολυμπίου Διός και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

-αγώνας παιδιών μήκους 700 μέτρων με εκκίνηση από την είσοδο εγκαταστάσεων Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
TreloKouneli
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ