2012-11-10 15:28:57
Φωτογραφία για Ολλανδία: Η Αλβανία δεν αξίζει το «status» της υπό ένταξης στην Ε.Ε. χώρας!
Η Ολλανδία φαίνεται πως δεν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία.

Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε χθες η επίσημη θέση της κυβέρνησης αυτής της χώρας ζητά να γίνουν πράξη τρεις σημαντικοί όροι για την χορήγηση στην Αλβανία του καθεστώτος της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας. 

Οι τρεις όροι έχουν να κάνουν με την δημιουργία κράτους δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την διοργάνωση ελεύθερων και δίκαιων βουλευτικών εκλογών το 2013.

"Η Επιτροπή προτείνει στο Συμβούλιο να δώσει στην Αλβανία το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι εντός της επόμενης περιόδου θα συμπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, τέτοιες είναι ο νόμος για το Ανώτατο Δικαστήριο την Δημόσια Διοίκηση, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής. Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ανοίξουν μόνο όταν η Αλβανία θα εφαρμόσει με σταθερότητα όλες τις μεταρρυθμίσεις και όλες τις προϋποθέσεις που δεν πληρούνται μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η διοργάνωση ελεύθερων και αδιάβλητων κοινοβουλευτικών εκλογών", αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση της Ολλανδικής κυβέρνησης που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός «Top Channel» και τονίζει πως για όλα αυτά χριάζεται «ιστορικό αποτελεσμάτων».

Αναλύοντας το έγγραφο στρατηγικής για τη διεύρυνση με όλες τις υπό ένταξη χώρες, η ολλανδική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κρατήσει πιο σκληρή στάση έναντι της Κροατίας και ήταν απλόχερη απέναντι στην Αλβανία
. "Η επίσημη θέση μας λοιπόν δεν συνάδει με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", λέει η ολλανδική κυβέρνηση.

Θα περίμενε κανείς μια τέτοια δήλωση να έρθει από την Αθήνα, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις και θα ήταν ένα γερό χαστούκι προς τους αλβανούς εθνικιστές και τους πολιτικούς που καλλιεργούν το μίσος έναντι της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά η δήλωση αυτή ήρθε από την Ολλανδία που φαινομενικά δεν έχει τίποτα να φοβάται από την Αλβανία… ή μήπως έχει;

Θυμηθείτε πως η Ολλανδία επιτρέπει την πώληση μαριχουάνας σε φαρμακεία και σε ειδικές καφετέριες, ενώ η Αλβανία αυτή την στιγμή είναι η "Κολομβία" της Ευρώπης ως προς την παραγωγή και την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών… Τι φοβάται τελικά η Ολλανδία;;!

Διαβάστε περισσότερα στην Aftonomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ