2012-11-10 17:33:08
Φωτογραφία για Xειμερινό μακιγιάζ: Το γκοθ επιστρέφει (videos)
Μετά από τα εκθαμβωτικά, φλουό χρώματα των περασμένων σεζόν, καθώς και του καλοκαιριού, ο Χειμώνας καταφτάνει με σκούρες, σκοτεινές αποχρώσεις. Στα παρασκήνια των τελευταίων Εβδομάδων Μόδας τα χείλη πήραν το χρώμα του κόκκινου κρασιού, σε αντίθεση με τις επιδερμίδες που εμφανίστηκαν πιο χλωμές από ποτέ και το καστανό έδειξε να είναι η προτιμότερη «βάση» για κάθε επόμενο συνδυασμό στο μακιγιάζ.

Goth lookΤο goth look έρχεται στη  μόδα φέτος τον Χειμώνα, παραπέμποντας σε μακιγιάζ των αρχών της δεκαετίας του ’80, όπως αυτό που βλέπαμε στις post-punk σκηνές του Λονδίνου. Προσεγγίζοντας, λοιπόν, αυτό το στιλ, οι μακιγιέρ πρότειναν λευκές επιδερμίδες, έντονο eyeliner και… μακάβρια lipstick σε μελιτζανί και βυσσινί χρώματα.

Σκοτεινός ρομαντισμόςΗ πρώτη που καθιέρωσε το συγκεκριμένο look για την φετινή χειμερινή σεζόν δεν ήταν άλλη από την Pat McGrath, η οποία άλλωστε υπήρξε αποκλειστική makeup artist της ηρωίδας Lisbeth Salander, στην ταινία «The Girl with the Dragon Tattoo»
. H McGrath, η οποία ανέλαβε το μακιγιάζ της Gucci, στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, ονόμασε την τάση «σκοτεινό ρομαντισμό»: Ξάνθυνε τα φρύδια των μοντέλων και έβαψε τα χείλη τους με βαθυκόκκινο lipstick. Σημαντικό στοιχείο στα χείλη; Αφού τα χρωμάτισε, τα τόνισε με έντονο διάφανο gloss.

Τη μόδα που λάνσαρε η McGrath ακολούθησαν πολλοί ακόμα makeup artists στις επιδείξεις μεγάλων σχεδιαστών, όπως ο Tomas Maier για τον οίκο Bottega Veneta, ο οποίος έδωσε έμφαση στο έντονο eyeliner, ή η Lisa Butler για τον Emilio Pucci, η οποία έβαλε την δική της πινελιά στο νέο-γκοθ μακιγιάζ, προτείνοντας μαύρο lip balm, αντί για πολύ σκουρόχρωμα κραγιόν και συνδυάζοντας το MAC Lipmix in Black με το διαφανές Lip Conditioner.

Φυσικό βλέμμαΦυσικές αποχρώσεις, άβαφες βλεφαρίδες και έντονα τοξωτά φρύδια είναι το βλέμμα που υποστηρίζει η νέο-γκοθ τάση, παραπέμποντας πολύ σε στοιχεία της δεκαετίας του ’90. Για να πετύχετε τέτοιο φυσικό και ρομαντικό αποτέλεσμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμώδεις σκιές σε αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ ή σκιές σε μορφή πούδρας σε αποχρώσεις του espresso (δείτε στα προϊόντα που προτείνονται παρακάτω). Ωστόσο, για τις βραδινές σας εμφανίσεις οι makeup artists προτείνουν να στραφείτε σε χρωματικούς τόνους που παραπέμπουν σε πολύτιμα κοσμήματα, για παράδειγμα το μπορντό και το κόκκινο βουργουνδίας δημιουργούν εντυπωσιακό αποτέλεσμα στα τόσο στα μάτια όσο και στα χείλη.

Όσο για τα φρύδια; Είτε αν έχουν κενά είτε για να τα τονίσετε ακόμα περισσότερο, εφαρμόστε μία μάσκαρα στο ίδιο χρώμα.

Τα απαραίτητα προϊόντα-«όπλα» για τέλειο αποτέλεσμαΓια τα χείλη:

-Dolce & Gabbana Ultra Shine Lipgloss in Acqua, σε απόχρωση Amethyst ή Passion (27 ευρώ).

- MAC Lip Conditioner και MAC Pro Lipmix in Black, για σκούρα λάμψη (15 και 17 ευρώ)

Για τα μάτια:

-CoverGirl Liquiline Blast Eyeliner in Blackfire (τιμή: 9 ευρώ)

- Stila Eye Shadow Compacts (τιμή: 20 ευρώ)

- MAC Cosmetics Paint Pot in Goundwork (τιμή: 20 ευρώ)

- Burberry Sheer Eyeshadow, No. 24 Mulberry(τιμή: 30 ευρώ)

 - NARS Velvet Matte Lip Pencil in Train Bleu (τιμή: 25 ευρώ – αγοράστε το online από εδώ).

Και κάποια videos για έμπνευση Έντονο δραματικό look

Tim Burton look

Έντονα σκούρα χείλη
tosokaki.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ