2012-11-11 04:00:10
Φωτογραφία για Τον Δεκέμβριο οι προσφορές για τη διαχείριση απορριμμάτων
Το Δεκέμβριο θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που κατασκευάζεται με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη Δυτική Μακεδονία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.Η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας και η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ ενέκριναν τα τελικά τεύχη δημοπράτησης του έργου, που αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δυναμικότητας 120.000 τόνων, για χρονικό διάστημα 27 ετών.

Οι υποψήφιοι που προεπιλέγησαν κατά την Α' Φάση του διαγωνισμού και προσκλήθηκαν να παραλάβουν τα τεύχη της Β' Φάσης είναι οι: WASTE SYCLO, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ- J&P ΑΒΑΞ- POLYECO, NOVAERA HELLAS, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ- ΑΔΑΜΙΔΗΣ και ΗΛΕΚΤΩΡ- HELESI.


Στο μεταξύ, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης προεπιλογής για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων Ηλείας και έτσι το έργο θα προχωρήσει πλέον στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης θα επιλεγεί για σύμπραξη διάρκειας επίσης 27 ετών και θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του νομού Ηλείας, δυναμικότητας περίπου 100.000 τόνων.

Η χρηματοδότηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και κοινοτικούς πόρους. Οι υποψήφιοι που έχουν προεπιλεγεί είναι οι εξής: ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, Ένωση εταιρειών ARCHIRODON GROUP- INTRAKAT- ΕNVITEC, Ένωση εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ- J&P ABAΞ- ΑΑΓΗΣ και Ένωση εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ- ΗΛΕΚΤΩΡ.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ