2012-11-11 11:57:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Κατέφθασε το Nordic Explorer - Ξεκινούν οι έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων
Tο ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» της Νορβηγικής εταιρίας Petroleum Geo-Services (PGS) που θα κάνει τις γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, έφτασε σήμερα στις 7 το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας, στο ύψος της Καρόλου.

Λίγες ώρες αργότερα κατά τη 1 το μεσημέρι, το πλοίο θα επισκεφτεί Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Περιβάλλοντος Ευάγγελο Λιβιεράτο. Τον υπουργό θα συνοδεύει ο γγ Ενέργειας Κ. Μαθιουδάκης, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση θα δώσουν, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης, ο Περιφερειάρχης δυτ. Ελλάδας, Α. Κατσιφάρας και οι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Νίκος Υφαντής και Χαράλαμπος Καφύρας.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο το πλοίο, θα παραμείνει 6 με 8 ώρες στην περιοχή, ενώ αργότερα θα αποπλεύσει με κατεύθυνση το βόρειο Ιόνιο, προκειμένου να ξεκινήσει τις γεωφυσικές έρευνες, που θα καλύψουν έκταση 220.000 χλμ.


Στη συνέχεια θα βρεθεί στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. Συνολικά οι έρευνες θα διαρκέσουν 3 μήνες. Πρόκειται για τις πρώτες ερευνητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα σε τέτοια κλίμακα και με κορυφαία τεχνολογία αιχμής (Geostreamer). Με αφορμή την άφιξη του νορβηγικού ερευνητικού πλοίου ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε μια περίοδο που η χώρα μας αναζητά προοπτική και ελπίδα η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων αποτελεί αναντίρρητα ένα στοιχείο αισιοδοξίας για το μέλλον και ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παραγωγής και της οικονομίας μας».

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ