2012-03-23 00:00:36
Φωτογραφία για Σαρκοζί: “Τέρας και φανατικός ο δολοφόνος της Τουλούζ”
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε "τέρας" και "φανατικό" τον Μοχάμεντ Μεράχ, τον κατά συρροή δολοφόνο που ισχυριζόταν ότι ανήκε στην Αλ Κάιντα και σκοτώθηκε από την αστυνομία σήμερα αφού δολοφόνησε εν ψυχρώ επτά άτομα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας.

"Τα εγκλήματα αυτά δεν είναι πράξεις ενός τρελού. Ενας τρελός είναι ανεύθυνος. Αυτά τα εγκλήματα είναι .. πράξεις ενός φανατικού και ενός τέρατος", δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης της προεκλογικής του εκστρατείας στο Στρασβούργο (βορειοανατολικά) .

"Το να ψάχνουμε μια εξήγηση για τη χειρονομία αυτού του φανατικού, αυτού του τέρατος, αφήνει να διαφανεί έστω και μια ελάχιστη κατανόηση για αυτόν ή, ακόμη χειρότερα, το να ψάχνουμε έστω και την μικρότερη δικαιολογία θα ήταν ένα ηθικο λάθος", τόνισε ο Σαρκοζί.

Ο Μοχάμεντ Μεράχ, Γάλλος υπήκοος αλγερινής καταγωγής, 23 ετών σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι από την αστυνομία μετά από 32ώρη πολιορκία του σπιτιού του στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά), όπου είχε οχυρωθεί. Καταζητείτο για τη δολοφονία ενός στρατιώτη στις 11 Μαρτίου, δύο αλεξιπτωτιστών στις 15 Μαρτίου, καθώς και τριών παιδιών και ενός δασκάλου θρησκευτικών σε ένα εβραϊκό σχολείο, στην Τουλούζη στις 19 Μαρτίου.
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απώλειες στη Wall Street
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απώλειες στη Wall Street
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ