2012-11-11 18:22:05
Φωτογραφία για Η Ρώμη της ανήκει!
Η Λάτσιο γύρισε το παιχνίδι (από 0-1, 3-1), η Ρόμα, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 45+1' (κόκκινη σε Ντε Ρόσι), προσπάθησε, όμως το τελικό 3-2 έδωσε στους λατσιάλι την 3η σερί νίκη σε ντέμρπι.

Η μεταξύ τους διαφορά είχε μειωθεί στους δύο βαθμούς και το ντέρμπι της Αιώνιας Πόλης είχε τεράστια βαθμολογική σημασία και για τις δύο. Η ένταση εκτός γηπέδου, όπου ένας οπαδός της Ρόμα μαχαιρώθηκε στις συμπλοκές, πέρασε και στον αγωνιστικό χώρο, όπου Ρόμα και Λάτσιο έπαιξαν με πάθος και δύναμη για τη νίκη. Η βροχή προκάλεσε πολλά προβλήματα στους ποδοσφαιριστές, τα φώτα σε κάποια στιγμή έπεσαν, με το παιχνίδι να διακόπτεται για λίγα λεπτά και οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πήραν νωρίς το προβάδισμα.

Στο 9' ο Τότι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λούλιτς αντί να μαρκάρει ακολουθούσε την πορεία του Λαμέλα και ο Αργεντίνος, που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1, για να σκοράρει σε 6ο σερί παιχνίδι, κάτι που στη Σέριε Α έχει να γίνει από τον Νοέμβριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς! Τα σουτ των Ερνάνες και Τότι δεν βρήκαν στόχο στη συνέχεια και η ισοφάριση ήρθε από ακόμη ένα λάθος, αυτή τη φορά του Γκοϊκοϊτσέα
. Ο Καντρέβα εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ από τα 30 περίπου μέτρα, η μπάλα πήγε πάνω στον νεαρό γκολκίπερ, που παίζει καθώς Στεκέλενμπουργκ και Λόμποντ είναι τραυματίες, εκείνος προσπάθησε να διώξει με γροθιές και είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του για το 1-1.

Η συνέχεια βρήκε το σουτ του Κλόζε εκτός περιοχής στην αντεπίθεση να περνάει λίγο άουτ και τη Λάτσιο να γυρίζει το παιχνίδι στο 43', όταν ο Ερνάνες επιχείρησε σέντρα σουτ, το αμυντικό δίδυμο της Ρόμα έχασε τον Κλόζε, ο οποίος έκανε το κοντρόλ και με γρήγορο πλασέ έκανε το 2-1 από το ύψος της μικρής περιοχής! Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ντε Ρόσι χτύπησε εκτός φάσης τον Μάουρι και αναπόφευκτα αντίκρισε απευθείας κόκκινη Η επανάληψη βρήκε τους λατσιάλι να καθαρίζουν το παιχνίδι, καθώς μετά από βαθιά μπαλιά ο Πίρις έκανε τραγικό λάθος, δίνοντας την μπάλα στον Μάουρι με κεφαλιά και ο αρχηγός της Λάτσιο με δυνατό σουτ έκανε το 3-1. Ο ρυθμός δεν έπεσε στο ελάχιστο μέχρι το τέλος, όμως τα πράγματα για τους παίκτες του Ζέμαν ήταν πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά έκαναν την προσπάθειά τους, με τους γηπεδούχους να τους δίνουν χώρο και να προσπαθούν να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Στο 50' ο Γκοϊκοϊτσέα έβγαλε δύσκολα το σουτ του Ερνάνες, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι γυρνούσαν την μπάλα γύρω από την περιοχή του Μαρκέτι, όμως δυσκολεύονταν πολύ στην τελική προσπάθεια. Λεδέσμα, Ερνάνες και Μαρκίνιος είδαν τα σουτ τους είτε να μη βρίσκουν στόχο είτε τον αντίπαλο γκολκίπερ να βγάζει δύσκολα, με τον Ολσβάλντο να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Στο 85' η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, όταν ο Μάουρι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη - αυτή ήταν η 7η κόκκινη (οι 5 απευθείας) στα τελευταία 4 ντέρμπι - ενώ στο 86' ο Πιάνιτς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μαρκέτι και έβαλε ξανά τη Ρόμα στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 3-2! Αν, μάλιστα, στο 4 και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων Οσβάλντο και Μαρκίνιο είχαν συνεννοηθεί καλύτερα και δεν είχαν σπαταλήσει μία εξαιρετική ευκαιρία για το 3-3 οι φιλοξενούμενοι θα έκαναν το μεγάλο come back. Το 3-2, όμως, έμεινε μέχρι το τέλος, με τη Λάτσιο να φτάνει στην 3η σερί της νίκη επί της Ρόμα στη Σέρια Α.

Λάτσιο (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Μαρκέτι, Κονκό, Μπιάβα, Ντίας, Λεδέσμα, Μάουρι, Γκονσάλες, Καντρέβα (83' Τσάνα), Λούλιτς (59' Ράντου), Ερνάνες (75' Μπρόκι), Κλόζε

Ρόμα (Ζντένεκ Ζέμαν): Γκοϊκοϊτσέα, Πίρις, Μπουρδίσο, Μαρκίνιος, Μπαλτσαρέτι, Μπράντλεϊ, Ντε Ρόσι, Φλορέντσι (62' Μαρκίνιο), Τότι (70' Πιάνιτς), Λαμέλα (46' Ταχτσίδης), Οσβάλντοα

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ