2012-11-11 19:55:09
Φωτογραφία για FlashBack Greek Song!!!
Γεννήθηκε στους Φούρνους της Ικαρίας, όπου έζησε μέχρι την εφηβεία. Σε ηλικία 11 ετών, έρχεται με την οικογένεια του στην Αθήνα, όπου αρχίζει μουσικές σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο - θεωρεία της μουσικής, φωνητική και πιάνο.

Στα γυμνασιακά του χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με το τραγούδι, συμμετέχοντας σε χορωδίες και μουσικά συγκροτήματα που εμφανίζονταν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα. Τελειώνοντας το σχολείο σπουδάζει οικονομικά. Πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του, πηγαίνει στο ναυτικό. Παράλληλα με την θητεία του, ασχολήθηκε μα το τραγούδι και όταν απολύθηκε άρχισε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε νυχτερινά κέντρα, επιλέγοντας αυστηρά τους χώρους που θα εμφανιζόταν. Σύντομα ξεχωρίζει και αρχίζει μια σειρά συνεργασιών με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού. 


Μιλάμε βέβαια για τον Σπύρο Σπυράκο!!!

Η αρχή του Σπύρου Σπυράκου στην δισκογραφία γίνεται με συμμετοχές σε διάφορους δίσκους μαζί με άλλους επώνυμους τραγουδιστές. Η προσωπική δισκογραφία αρχίζει το 1995, με το δίσκο "Και να 'ξερες" σε μουσική του Αλέξη Παπαδημητρίου και σε στίχους των Ναταλία Γερμανού και Ελένη Γιανατσούλια, και κάνει επιτυχίες τα τραγούδια "Αχ και να 'ξερες" , "Ωχ Αμάν Αμάν" κ.α.

To 1996 έρχεται ο δεύτερος προσωπικός δίσκος με τίτλο "Συνθήματα Ερωτικά", όπου ξεχώρισαν τα τραγούδια "Πρώτο Πακέτο". "0 Αλήτης σου" και "Η Βαλίτσα".

Φεβρουάριος 1998, κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος με τίτλο "0 Έρωτας με Έρωτα Περνάει" σε μουσική του Παναγιώτη Στεργίου και σε στίχους του Φώντα θεοδώρου.

Λίγο πριν την αλλαγή της χιλιετίας, κυκλοφόρησε και το τελευταίο CD του Σπύρου Σπυράκου με τίτλο "Απαγορεύονται τα ψέματα", με 13 τραγούδια αγάπης.

Στην Αθηναϊκή νύχτα, ο Σπύρος Σπυράκος έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους λαϊκούς τραγουδιστές, ανάμεσα τους οι: Τόλης Βοσκόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Μαρινέλλα, Λίτσα Διαμάντη κ.α. Παράλληλα με τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα, έχει κάνει περιοδείες όπου υπάρχει απόδημος Ελληνισμός. 0 Σπύρος Σπυράκος υπηρετεί το τραγούδι με συνέπεια και παραμένει πιστός στο καλό λαϊκό τραγούδι. 

 Εμείς θα παραμείνουμε γύρω στα τέλη της δεκαετίας του '90 και συγκεκριμένα στο 1998 για να θυμηθούμε το αξεπέραστο κομμάτι ατάκα Καλλιτέχνης: Σπύρος Σπυράκος

Δίσκος: Ο έρωτας με έρωτα περνάει (1998)

Vdclp: O έρωτας με έρωτα περνάει

Θυμηθείτε το...
musiccorner
tosokaki.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ