2012-11-11 20:37:40
Φωτογραφία για Δορυφορικές συγκρούσεις
Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη κάποια στιγμή θα έλθει αλλά θα είναι «με ερείπια και με λαό εξαθλιωμένο» έκανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013. Τόνισε ακόμη ότι η παλιά αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει δώσει τη θέση της σε μια αντιπαράθεση ΝΔ και δορυφόρων και ΣΥΡΙΖΑ και δορυφόρων.

Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι το θέμα που συζητάται στη Βουλή είναι θέμα στρατηγικής αλλά «το σημείο κρίσης της τρικομματικής κυβέρνησης δεν είναι αν τήρησε το προγραμματικό πλαίσιό της».

Όπως πρόσθεσε, επί 30 χρόνια «ζούσαμε την αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που κυριάρχησε στο πολιτικό σύστημα και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 παραμόρφωσε την πραγματική αντιπαράθεση στην οικονομία» και είναι αυτή του λαού με τα μονοπώλια.

Τώρα πλέον η αντιπαράθεση είναι μεταξύ της ΝΔ και των δορυφόρων της και του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του.


Το ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε την στρατηγική διαχείρισης του καπιταλισμού, επισήμανε και την προσδιόρισε λέγοντας ότι αφορά τη φτηνή εργατική δύναμη, τις απελευθερώσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, μια στρατηγική που, όπως είπε, ξεκίνησε σαν απάντηση στην κρίση δεκαετίας του 70.

Όλα τα κόμματα στη Βουλή θέλουμε να βγούμε από την κρίση και θα βγούμε εκτός αν περιπλακούν τα πράγματα, όπως με γενικευμένους πολέμους, είπε η γγ του ΚΚΕ.Ωστόσο, τόνισε ότι η ανάκαμψη «θα είναι με ερείπια, με λαό σε εξαθλίωση» και θα είναι μια ανάπτυξη αναιμική και προσωρινή γιατί «είμαστε και ο αδύναμος κρίκος της ΕΕ».

Όλοι επίσης, είπε ακόμη, «μιλάμε για παραγωγική ανασυγκρότηση και να στηρίξουμε τις εισαγωγές» για να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ και στις απόψεις του για το ζήτημα.

Με τι λεφτά θα γίνει η ανασυγκρότηση, ρώτησε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, «εκφράζει ένα τμήμα επιχειρηματιών στην Ελλάδα», το λεγόμενο «λόμπι της δραχμής». Υπάρχουν κλάδοι που τους συμφέρει η επιστροφή στη δραχμή, ο λαός με αυτούς θα ταυτιστεί, ρώτησε επίσης.

Αντί υψηλής φορολογίας, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «εμείς προτείνουμε την κοινωνικοποίηση» επισήμανε, για να προσθέσει ότι «εμάς το όραμα δεν είναι η Αργεντινή».

Καπιταλισμός χωρίς τράπεζες δεν υπάρχει, υπογράμμισε ενώ έκλεισε την ομιλία επικρίνοντας και την συμφωνία με το Ισραήλ που «μπλέκει την Ελλάδα σε φοβερό κουβάρι αντιαπραθέσεων».

Από αυτήν την άποψη ο λαός πρέπει να πάρει άλλο δρόμο, κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα.

***

Η ΔΗΜΑΡ θα πει «ναι» στον προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα θα αγωνιστεί για βελτιώσεις σε αυτόν, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αργά το απόγευμα της Κυριακής. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει και η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει την αλλαγή. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να τίθεται θέμα συνέχισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας λόγω της διελκυστίνδας μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ζήτησε, δε, η δόση να εκταμιευθεί αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

***

Την ώρα που η συζήτηση του προϋπολογισμού 2013 συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κατά των μέτρων, που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό. Κλειστές οι βασικές αρτηρίες του κέντρου. Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Πανεπιστήμιο. Παρακολουθείστε ζωντανά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, που ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ