2012-11-11 21:38:52
Φωτογραφία για ΛαχανοΣαλάτα για Γκίνες στην Κρήτη,
Ένα ολόκληρο χωριό στην Κρήτη έμεινε ξάγρυπνο το βράδυ του Σαββάτου, καταβάλλοντας τιτάνια προσπάθεια για να κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ της μεγαλύτερης σαλάτας του κόσμου.

Οι γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας που συμμετείχαν καθολικά στην προσπάθεια του χωριού να εξασφαλίσει περίοπτη θέση στο βιβλίο Γκίνες, έκοψαν τρεις τόνους λάχανο, ενώ.... 

οι άντρες σχεδίασαν το παραδοσιακό γλέντι που θα συνοδέψει την Κυριακή την εκδήλωση.

Το φιλόδοξο εγχείρημα της τεράστιας λαχανοσαλάτας που στόχο έχει να σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ και να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες παίρνει σάρκα και οστά.

Για τη σαλάτα θα χρησιμοποιηθούν ντόπια φυσικά προϊόντα και θα έχει μήκος 2,5 χιλιόμετρα όσο δηλαδή και το μήκος του χωριού.

Η ιδέα άρχισε να συζητιέται πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν κάτοικοι αναζητούσανκάποιο τρόπο ώστε να αναδείξουν τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του χωριού της Αγίας Βαρβάρας.


Αυτά δηλαδή της γεωγραφικής θέσης του χωριού (Κέντρο της Κρήτης), του μήκους του χωριού, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό του και τρίτο χαρακτηριστικό, τα ντόπια παράγωγα προϊόντα με κύριο, το ντόπιο Αγιοβαρβαρίτικο λάχανο.

Η ιδέα της επίτευξης του Ρεκόρ θα πετύχει σίγουρα το στόχο ανάδειξης των παραπάνω χαρακτηριστικών, αλλά συγχρόνως θα βοηθήσει πολύ και στο βασικό στόχο που έχει θέσει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος για την ενδυνάμωση της ομαδικότητας ανάμεσα στους κατοίκους. 

Αναδημοσιευσα Απο Διαδρομη , ΠΑΤΗΣΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΑΣ
molibixarti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ