2012-11-12 00:53:43
Φωτογραφία για Επίδειξη ισχύος από τον Ολυμπιακό, 4-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός νίκησε την Κυριακή με το ευρύ 4-0 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League. 

 Ο διεθνής επιθετικός πέτυχε δύο τέρματα (57’, 85’) και συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση των «ερυθρόλευκων», που είχαν αποκτήσει προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι του Αμπντούν στο 23ο λεπτό, φάση για την οποία αποβλήθηκε ο Γιάγκο, αφήνοντας την «Ένωση» με 10 παίκτες. Το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών σημείωσε ο Φουστέρ στο 85’. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται δικαίως για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 38', όταν ο Κοντοές προσπάθησε να σεντράρει από δεξιά και η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Χολέμπας, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει κόρνερ. 

Αυτή ήταν η ένατη νίκη σε 10 αγώνες για τον Ολυμπιακό, που οδηγεί την κούρσα της Super League, με πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ. O αγώνας Το έργο της ΑΕΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» ήταν εκ προοιμίου δύσκολο, δεδομένου ότι η «Ένωση» έχει αποδυναμωθεί αρκετά φέτος και βασίζεται κυρίως σε νέα παιδιά, ενώ στον αντίποδα οι Πειραιώτες έχουν ένα ρόστερ που τους επιτρέπει να πρωταγωνιστούν. 


Πάντως, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για το συγκρότημα του Λίνεν, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε σχετικά νωρίς στο ΟΑΚΑ, έμεινε με παίκτη λιγότερο, ενώ ο Σιδηρόπουλος αρνήθηκε τον καταλογισμό καταφανέστατου πέναλτι υπέρ του «δικεφάλου». Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Η ομάδα του Ζαρντίμ, όπως αναμενόταν άλλωστε, μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, που θα έγερνε την πλάστιγγα του ματς προς το μέρος της. Όπερ και εγένετο μόλις στο 23ο λεπτό... Ο Τοροσίδης γύρισε την μπάλα από δεξιά προς τον Μήτρογλου, ο οποίος ανετράπη με τα χέρια από τον Γιάγκο και ο Σιδηρόπουλος διέταξε η μπάλα να στηθεί στην… άσπρη βούλα, αποβάλλοντας με απευθείας κόκκινη κάρτα τον αμυντικό της ΑΕΚ, δεδομένου ότι ο επιθετικός των Πειραιωτών ήταν σε προφανή θέση για γκολ. 

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Αμπντούν, που ευστόχησε στο πέναλτι, αναγκάζοντας τον Κωσταντόπουλο να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. 

 Ο Μήτρογλου είχε δείξει από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του και, εκτός από το πέναλτι που κέρδισε, απείλησε εκ νέου στο 37', όταν το πλασέ του από καλή θέση ανάγκασε τον γκολκίπερ της «Ένωσης» να δείξει τα ρεφλέξ του αποκρούοντας την μπάλα. Στο 38’ σημειώθηκε η φάση που άναψε «φωτιές» στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Σε γύρισμα του Κοντοέ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χολέμπας, ωστόσο ο Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων. 

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ΑΕΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ισοφάριση και υπήρχαν στιγμές που ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη φάση. Αντίθετα, η ομάδα του Ζαρντίμ, χωρίς ρυθμό και χωρίς να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, όποτε περνούσε μπροστά, έδειχνε ικανή για να σκοράρει. Στο 53’, οι Πειραιώτες απείλησαν με κεφαλιά του Παπάζογλου, που πέρασε μόλις άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου, με ένα εξαιρετικό σουτ, «έγραψε» το 2-0. Αυτό το γκολ έβαλε… ταφόπλακα στις ελπίδες των «κιτρινόμαυρων» για τη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο.
By:zougla
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ