2012-11-12 02:53:58
Φωτογραφία για Η Ρωσία υποστηρίζει απευθείας συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν
Υπέρ των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Ιρανών και Αμερικανών, για το ζήτημα του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, τάσσεται η Ρωσία... σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, μιλώντας στους Financial Times.

«Εμείς δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση», δήλωσε ο Ριάμπκοφ σχετικά με την αντίδραση της Μόσχας στις πιθανές άμεσες συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

«Είμαστε ρεαλιστές. Θέλουμε έξοδο από αυτό το χάος», δήλωσε ο επικεφαλής των ρώσων διαπραγματευτών, σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.

«Ελπίζουμε ότι θα ενημερωθούμε» για τα αποτελέσματα των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν, είπε ο ρώσος διπλωμάτης, επιβεβαιώνοντας τις άτυπες επαφές μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνης.

Η Τεχεράνη έχει χτυπηθεί σκληρά τα τελευταία δύο χρόνια από τις κυρώσεις, που έχουν επιβάλει εναντίον της οι χώρες της Δύσης, και ενώ το Ιράν αντιμετωπίζει με καχυποψία την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, για άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο και φαίνεται να αποκλείει τις απευθείας επαφές με την Ουάσιγκτον, για να «ξεκλειδώσει» η κρίση με το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ