2012-11-12 04:57:02
Φωτογραφία για Αναλγησία, μισθοδοσία, αδικία, αναπηρία και... Τραγωδία !
Από το Γραφείο Τύπου

Μια μέρα πριν την ψήφιση του εθνοκτόνου Μηνμονίου ΙΙΙ από τους εθνοπατέρες... σωτήρες μας της τρι-κομματικής εγχώριας τρόϊκας, dealer, θλιβερές μαριονέτες και γιουσουφάκια των τοκογλύφων δανειστών μας, μάθαμε την τραγική είδηση της αυτοκτονίας ενός 60χρονου συντοπίτη μας από τη Σιάτιστα Κοζάνης, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του από τις 29 Αυγούστου 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας, ο άτυχος 60χρονος συνταξιούχος κρεμάστηκε με τη ζώνη του σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή πέριξ της Σιάτιστας, όταν του ανακοίνωσε το ΙΚΑ ότι του κόβουν (ελέω μέτρων και... λιτότητας) την πενιχρή αναπηρική του σύνταξη που ήταν το μοναδικό έσοδο του.

Ένα ακόμη θύμα της αναλγησίας του κράτους που καταπίνει την καμήλα και διυλίζει τον κώνωπα. Με την "εφεύρεση" του ΕΟΠΥΥ ακολούθησαν από πίσω τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) και για να εξοικονομήσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το κράτος για να τα δώσει στους τοκογλύφους δανειστές μας, έκοψε όλες τις αναπηρικές συντάξεις μέχρι οι ανάπηροι να..
. απογραφούν από τα ΚΕΠΑ (αφού είχαν απογραφεί ξανά το 2010-2011, λες και ο τυφλός ή ο πάσχων από χρόνια και μόνιμη αναπηρία θα ξαναγίνει καλά εν μία νυκτί). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια τεράστια ταλαιπωρία των αναπήρων, των ασθενών και των ανθρώπων τους, οι οποίοι θα έπρεπε πάλι να αποδείξουν ότι δεν είναι... ελέφαντες για να πάρουν την πενιχρή αναπηρική σύνταξη-χαρτζιλίκι.

Εκτός όλων των άλλων, τα περίφημα ΚΕΠΑ είναι υποστελεχωμένα από προσωπικό και βρίσκονται συνήθως σε μεγάλους νομούς (στη Δυτική Μακεδονία ο χρόνια και μόνιμα ανάπηρος από χωριά των Γρεβενών π.χ. πρέπει να βρει τρόπο να μετακινηθεί μέχρι την Κοζάνη ή την Καστοριά για να... πιστοποιηθεί η αναπηρία του). Αναλγησία και κατάφωρη αδικία εκ μέρους του κράτους, που έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να απελπίζεται και να οδηγείται σε αποτρόπαιες πράξεις όπως η αυτοκτονία του 60χρονου από τη Σιάτιστα. Ένα ακόμα θύμα στη λίστα με τα 3.000 ονόματα αυτόχειρων Ελλήνων, θύματα του ακήρυχτου πολέμου της οικονομικής κρίσης Από την άλλη, όντως το κράτος καταπίνει την καμήλα... χαρίζει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε... ημετέρους, κουκουλώνει με Κοινοβουλευτική μαεστρία τα σκάνδαλα της Siemens, του Βατοπεδίου, των εξοπλισμών και άλλα πολλά, δεν αγγίζει την Ιερή Αγελάδα του δικομματισμού (τους Δημοσίους Υπαλλήλους της αργομισθίας και του βολέματος), δεν κόβει τις κομματικές επιχορηγήσεις και τις προκλητικές αμοιβές των Βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής, αλλά κόβει το επίδομα και την αναπηρική σύνταξη των 300-400-500 ευρώ και τα 30 ευρώ από τη σύνταξη του ΟΓΑ για... Δημοσιονομικούς λόγους, μήπως και δεν μας δώσουν τη δόση μας...

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια και τους ανθρώπους του τραγικού 60χρονου συμπολίτη μας, ελπίζοντας ότι θα είναι ο τελευταίος απελπισμένος Έλληνας που θα βάλει τέλος στη ζωή του, ένεκα της αναλγησίας και της αδιαφορίας του κράτους...

Γραφείο Τύπου, Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Π.Ο. Δυτικής Μακεδονίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ