2012-11-12 11:42:03
Φωτογραφία για Ίασή της από πολλαπλή σκλήρυνση ανήγγειλε η χήρα Παβαρότι
«Εδώ κι έξι μήνες έχω γίνει καλά και δεν υποφέρω, πλέον, από πολλαπλή σκλήρυνση», ανέφερε η χήρα του διάσημου τενόρου Λουτσιάνο Παβαρότι, Νικολέτα Μαντοβάνι, σε...δήλωσή της, η οποία προβάλλεται με έμφαση από τον ιταλικό Τύπο.

Η Μαντοβάνι, 43 ετών, σε συνέντευξή της στο ιταλικό περιοδικό "Gente", προσθέτει ότι η ίασή της οφείλεται σε επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε, με την εφαρμογή της μεθόδου του Ιταλού αγγειοχειρουργού Πάολο Τζαμπόνι.

Βάσει των μελετών του Τζαμπόνι, που ασχολήθηκε με την ασθένεια αυτή από τότε που αρρώστησε η σύζυγός του, η προτεινόμενη αντιμετώπιση είναι η τοποθέτηση ειδικού "μπαλονιού" στις φλέβες που από το λαιμό φτάνουν μέχρι τον εγκέφαλο, για τη διάνοιξή τους, ώστε να σταματά η επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του συνόλου του νευρικού συστήματος του οργανισμού.

Ο ίδιος ο Ιταλός χειρουργός, σε συνεντεύξεις του, τονίζει ότι είναι μόνο μία από τις προτεινόμενες προσεγγίσεις, η οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί αποτελέσματα σε όλους τους ασθενείς, ενώ στα μέχρι τώρα πειράματα υπάρχουν και αρκετές επανεμφανίσεις των συμπτωμάτων, μετά την επέμβαση.


Συγκρατημένη η επιστημονική κοινότητα

Η ιταλική εφημερίδα "La Repubblica" αναφέρει ότι η σύζυγος του Τζαμπόνι, μετά την εγχείρηση, κατάφερε ν' αποκτήσει εκ νέου, σε κάποιο βαθμό, την όρασή της, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν σημειώθηκε περαιτέρω επιβάρυνση των συμπτωμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Η μέθοδος του Ιταλού χειρουργού από την πόλη Φεράρα "τεστάρεται" επίσημα από την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολόνια, η οποία είχε διαθέσει 2,7 εκατομμύρια ευρώ, με τη συνεργασία 19 νοσοκομειακών ιδρυμάτων και 60 ασθενών.

Ο ιταλικός Τύπος υπενθυμίζει, τέλος, ότι μέρος της επιστημονικής κοινότητας έχει εκφράσει «σειρά επιφυλάξεων» επί της μεθόδου Τζαμπόνι κι ότι «δεν πρέπει να διαδοθεί ένας εύκολος και επικίνδυνος ενθουσιασμός».
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Christian Smith: Τι είναι πρόσωπο;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Christian Smith: Τι είναι πρόσωπο;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ