2012-11-12 12:36:33
Φωτογραφία για Με μαύρα πέπλα σε αγάλματα υποδέχονται τη Μέρκελ στην Πορτογαλία
Εν μέσω διαδηλώσεων η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα, για πρώτη φορά την Πορτογαλία μετά την είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης Με το σύνθημα «Όχι στην Μέρκελ, όχι στην Τρόικα» τα πορτογαλικά συνδικάτα έχουν καλέσει σε συλλαλητήρια το απόγευμα της Δευτέρας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη Μέρκελ, αλλά και στον προϋπολογισμό του 2013 που προβλέπει δραστικά μέτρα λιτότητας.

Τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την επίσκεψη, ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Κοέλιο, η οποία προσπαθεί σύμφωνα με το Reuters, να κρατήσει αποστάσεις από την «πολύπαθη» Ελλάδα.

Μία ομάδα Πορτογάλων ακτιβιστών προετοιμάζει μάλιστα πιο συμβολικού χαρακτήρα αντιδράσεις, καλώντας να κρεμαστούν μαύρα πέπλα σε αγάλματα και μπαλκόνια εν όψει της άφιξης της κυρίας Μέρκελ -έδωσε μάλιστα το παράδειγμα καλύπτοντας με μαύρο ύφασμα σε άγαλμα στην πλατεία Ρόσιο της Λισαβόνας.

Μάλιστα, την προηγούμενη Τετάρτη ομάδα 100 καλλιτεχνών και διανοούμενων ανακήρυξαν τη Μέρκελ «ανεπιθύμητο πρόσωπο».

Σε ανοικτή επιστολή τους ανέφεραν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «δεν είναι ευπρόσδεκτη λόγω της καταστροφικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Πορτογαλία».
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ