2012-11-12 14:46:35
Φωτογραφία για Γιούνκερ: Ωρα να τηρήσουμε τις δικές μας δεσμεύσεις
Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, αναμένει από την αποψινή συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Εurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που κρίνει ως «θεμελιωδώς θετική» την έκθεση της τρόικας.

Σε σημερινές του τοποθετήσεις, προσερχόμενος στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswires, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις πρόσφατες πολιτικές επιδόσεις της κυβέρνησης, και την υπερψηφιση από τη βουλή των διαρθρωτικών μέτρων και του προυπολογισμού του 2013.

Η Ελλάδα είναι σε φάση εκπλήρωσης βήμα-βήμα των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, ανέφερε, προσθέτοντας ότι απόψε θα αξιολογηθεί η έκθεση της τρόικας που έφτασε στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει σήμερα συνολική απόφαση, καθώς τα κοινοβούλια έχουν επίσης λόγο, αλλά όπως είπε, θα ήταν φρόνιμο να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η πολυαναμενόμενη έκθεση των πιστωτών της Αθήνας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), από την οποία εξαρτάται η καταβολή μιας δόσης της βοήθειας ύψους 31,2 δισεκ. ευρώ, «είναι θεμελιωδώς θετική επειδή οι Έλληνες τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Τώρα είναι η σειρά μας να τηρήσουμε τις δικές μας υποσχέσεις, όμως προηγουμένως χρειαζόμαστε αποσαφηνίσεις, όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», δήλωσε επίσης ο κ. Γιούνκερ.

πηγη:ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είπε τον Σόιμπλε.. κουτσό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Είπε τον Σόιμπλε.. κουτσό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ