2012-11-12 21:42:14
Φωτογραφία για Μανιάτης: Γεωτρύπανα στις αρχές του 2013 στον Πατραϊκό για την εξόρυξη πετρελαίου - Προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες
Γεωτρύπανα στον Πατραϊκό για την εξόρυξη πετρελαίου ακόμα και μέσα στον Γενάρη! Ο πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης σε δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις αρχές του 2013 θα ξεκινήσει η άντληση πετρελαίου από το μεγάλο κοίτασμα που εκτιμάται ότι βρίσκεται ανοικτά της Πάτρας. Μιλώντας στην Μαρία Χούκλη (στην τηλεόραση του Αντέννα) ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι η έναρξη της εξόρυξης δεν είναι μακριά και αυτό αποτελεί ένα στοιχείο αισιοδοξίας για την χώρα μας.

Οι τρεις περιοχές που εμφανίζονται πιο έτοιμες (Πατραϊκός, Κατάκολο και Γιάννενα) σύντομα θα δουν τις πρώτες εγκαταστάσεις να στήνονται. Φυσικά αυτό, όπως συμπεραίνει το thebest.gr, σημαίνει ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες και θα έχει αναδειχθεί η εταιρεία που θα κάνει την εξόρυξη, πλέον, και όχι τις έρευνες. Αν δεν έχει επιλεγεί ήδη Χθες το μεσημέρι από το πλοίο Nordic Explorer που κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας ο κ. Μανιάτης, επισήμανε ότι οι διαδικασίες προχωρούν πολύ πιο γρήγορα από ότι θα περίμενε κανείς και πρόσθεσε ότι τα έσοδα που προσδοκά η χώρα από όλη αυτή τη διαδικασία πρέπει να μπουν σε έναν Δημόσιο «κουμπαρά» που θα διασφαλίσει την βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας.


«Έχουμε προεκτιμήσει ότι σε βάθος 30τίας τα δημόσια έσοδα θα ξεπεράσουν τα 150δις. Αυτά τα χρήματα, μαζί με άλλα περίπου 40δις που μπορούν να προέλθουν από την αξιοποίηση του συνόλου του ορυκτού πλούτου της χώρας, μας δίνουν ελπίδα. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση: Να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να προσθέτουμε και όχι να αφαιρούμε», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΜΠΗΚΕ» Ο ΛΕΑΝΤΡΟ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΜΠΗΚΕ» Ο ΛΕΑΝΤΡΟ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ