2012-11-13 04:41:02
Φωτογραφία για Η Ρωσία θα προτείνει νέα υποβρύχια στην Ινδία
Η πρώτη εκτόξευση από υποθαλάσσια θέση του ρωσο-ινδικού πυραύλου κρουζ BrahMos μπορεί να γίνει ήδη εντός του 2012. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ρωσο-ινδικής κοινοπραξίας BrahMos Aerospace Sivathanu Pillai (Σιβατχάνου Πιλάΐ).

Οι επιτυχημένες δοκιμές του υποθαλάσσια εκτοξευόμενου πυραύλου μπορεί να διευρύνει σημαντικά τις επιθετικές δυνατότητες του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού,

Η Ινδία θα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τη Ρωσία, που θα εξοπλίσει τα υποβρύχιά της με βαριούς υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ, που είναι ικανοί να διαπερνούν την άμυνα μεγάλων σχηματισμών πλοίων επιφανείας, π.χ., ομάδων αεροπλανοφόρων μάχης. Τα υποβρύχια τέτοιων χωρών, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα χρησιμοποιούν πολύ πιο ελαφρούς πυραύλους κρουζ, οι οποίοι προορίζονται για την προσβολή πλοίων επιφανείας, είναι μικρότερης εμβέλειας, με ελαφρύτερη κεφαλή και υποηχητική ταχύτητα.


Ο πύραυλος BrahMos έχει κατασκευαστεί πάνω στη βάση του ρωσικού πυραύλου κατά πλοίων επιφανείας Yakhont. Ο BrahMos πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 2001. Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ινδίας έχουν μοντέλα αυτού του επίγεια και εναέρια εκτοξευόμενου πυραύλου, καθώς επίσης και τροποποιημένο μοντέλο για πολεμικά πλοία επιφανείας.

Το Ινδικό Ναυτικό είναι ήδη οπλισμένο με πραγματικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια και ο αριθμός τους στο μέλλον, προφανώς, θα αυξηθεί με αποτέλεσμα η ναυτική υπεροχή του Ν. Δελχί στον Ινδικό Ωκεανό θα γίνει αναμφισβήτητη. Σημαντικό καθήκον για την Ινδία σ΄αυτές τις συνθήκες θα είναι η δημιουργία αποτελεσματικού συστήματος αναγνώρισης και προσδιορισμού στόχων για τα νέα της υποβρύχια με πυραύλους κρουζ. Αυτό, με τη σειρά του, θα απαιτήσει επιταχυμένη ανάπτυξη της ναυτικής αεροπορίας. Η Ρωσία ολοκληρώνει τώρα την κατασκευή αεροπλανοφόρου για την Ινδία και προμηθεύει νέα καταδιωκτικά για πλοία MiG-29K. Στην κατασκευή του MiG-29K έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά σύνθετα υλικά, είναι εξοπλισμένο με νέο Σταθμό ραντάρ και μπορεί να χρησιμοποιεί πολύ ευρύ φάσμα νέων ειδών όπλων και εξοπλισμού αναγνώρισης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ