2012-11-13 17:17:02
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση 23 υπάλληλοι του Δήμου
Μεγαλώνει η ανησυχία στους κύκλους των εργαζομένων Σύμφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr, 23 είναι οι υπάλληλοι του Δήμου που άμεσα θ' απολυθούν στο Αγρίνιο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Να σημειώσουμε ότι ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί καθώς στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι πιθανόν να εμπίπτουν και άλλες περιπτώσεις υπαλλήλων.

Οι υπάλληλοι αυτοί, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πάρουν προθεσμία δέκα ημερών για να φύγουν από τις θέσεις τους.

Σήμερα, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας προχώρησαν σε κατάληψη των υπηρεσιών της περιφέρειας σε Αγρίνιο και στα γραφεία της αντιπεριφέρειας στο Μεσολόγγι, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να κλιμακωθεί ο αγώνας προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις, ενώ το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Παράλληλα συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις διαθεσιμότητες και τις μετατάξεις προσωπικού.


"Να μην επιτραπεί καμιά απόλυση εργαζομένων στους Δήμους"

Στο μεταξύ, την έκτακτη σύγκληση συνεδρίασης της ΠΕΔ μεθαύριο Τετάρτη (14/11/2012) ζητάει ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Παύλο Μοσχολιό, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ώστε να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο απέναντι στη σχεδιαζόμενη διάλυση της Αυτοδιοίκησης και για να μην επιτραπεί καμιά απόλυση εργαζομένων στους Δήμους.

Στην επιστολή, την οποία συνυπογράφουν τα μέλη της ΠΕΔ, κ.κ. Αχιλλέας Γεωργακόπουλος και Τάκης Γκίκας, ζητείται η χάραξη στρατηγικών αντίστασης, ώστε να δημιουργηθεί ισχυρό μέτωπο απέναντι στην επιχείρηση απαξίωσης και εν τέλει κατάργησης της Αυτοδιοίκησης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζομένους στους Δήμους, αλλά και για τους πολίτες.

Η συνεδρίαση ορίστηκε για την Παρασκευή το απόγευμα στις 6, στο συνεδριακό κέντρο του λιμανιού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΞΙ ΠΑΕ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΞΙ ΠΑΕ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ