2012-11-13 18:31:03
Φωτογραφία για Χωρίς προτάσεις ανάπτυξης οδηγούμαστε σε ένα κακό μνημόνιο, λέει ο Γ.Λιλλήκας
Χωρίς προτάσεις που να θέτουν την κυπριακή οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και να επιφέρουν άμεσα έσοδα για το κράτος, θα οδηγηθούμε σε ένα πολύ κακό μνημόνιο, δήλωσε σήμερα... ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος θεωρεί ότι, αν παραμείνουμε στο πλαίσιο των όρων της Τρόικας, θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ύφεση.

Σε δηλώσεις του το πρωί, στο πλαίσιο επίσκεψης του στο νέο λιμάνι Λεμεσού, ο κ. Λιλλήκας είπε πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, φαίνεται ότι θα είναι σκληρές και ότι είναι δικαιολογημένο το αίσθημα της ανησυχίας που επικρατεί στο σύνολο της Κυπριακής κοινωνίας.

«Αν παραμείνουμε στο πλαίσιο και στο πνεύμα των όρων της Τρόικα, όσο και αν βελτιώσουμε αυτούς τους όρους του μνημονίου, η Κύπρος θα οδηγηθεί σε μεγαλύτερη ύφεση», είπε και κάλεσε την Κυβέρνηση «έστω και την υστάτη, να συμπεριλάβει και να καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προτάσεις που επιτρέπουν σε σύντομο χρόνο να θέσουμε την Κυπριακή οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, προτάσεις που μπορούν να αποδείξουν στην Τρόικα ότι, σε σύντομο χρόνο από την ανάπτυξη, το κράτος μας θα έχει σημαντικά έσοδα, τα οποία θα πρέπει να λάβει υπόψη της η Τρόικα».


Σύμφωνα με τον Γιώργο Λιλλήκα, αν δεν συμπεριλάβουμε τέτοιου είδους προτάσεις, όπως την πρόταση του για άμεση αξιοποίηση του φυσικού αερίου «φοβάμαι ότι, είτε θα καταλήξουμε σε μια υπογραφή των όρων του μνημονίου με τα συνεπακόλουθα προβλήματα, είτε θα οδηγηθούμε σε ένα πολύ κακό μνημόνιο».

«Αυτό δεν σημαίνει από την άλλη και αυτή είναι η διαφορά μας με κάποιους άλλους υποψήφιους, ότι θα πρέπει πάση θυσία να υπογραφεί το οποιοδήποτε μνημόνιο», ανέφερε και πρόσθεσε πως «έχει μεγάλη σημασία να αφαιρεθούν, μέσα από το μνημόνιο που πρότεινε η Τρόικα, όροι που αφορούν την εκχώρηση κρατικής μας κυριαρχίας, αλλά και ταυτόχρονα, όροι που υποθηκεύουν τις προοπτικές ανάπτυξης και υποθηκεύουν και το μέλλον της δικής μας γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενιών και αναφέρομαι στο γεγονός ότι, η Τρόικα θέλει να βάλει χέρι κατευθείαν στα έσοδα μας από το φυσικό αέριο».

Όσον αφορά στη συνάντηση του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Λιμένων, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του από το γεγονός ότι η Αρχή κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα της και να καταστεί ένας κερδοφόρος οργανισμός.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι, έστω και αν υπάρχουν τα περιφερειακά προβλήματα στην περιοχή μας, της Μέσης Ανατολής, ένας τομέας που αξίζει να επενδύσουμε μελλοντικά και να το κυνηγήσουμε είναι το διαμετακομιστικό εμπόριο και όπως μέσω των λιμανιών μας, αναδείξουμε το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος», συμπλήρωσε.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ