2012-03-23 08:30:44
Φωτογραφία για Ε.ΒΛΑΧΑΚΗΣ: Το αμερικανικό όνειρο αλά Ελληνικά
Έφυγε από την Ελλάδα όταν ήταν 17 χρονών με μόλις 22 δολάρια στην τσέπη του Έφτασε στις ΗΠΑ για ένα καλύτερο μέλλον. Σπούδασε χημικός και δούλευε παράλληλα ως σερβιτόρος για να καλύπτει τα έξοδά του.

Ο Ευτύχιος Βλαχάκης, Έλληνας από τα Χανιά, κατάφερε να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο δημιουργώντας την κορυφαία εταιρία οικολογικών καθαριστικών Earth Friendly με πέντε εργοστάσια σε ΗΠΑ και Καναδά και έσοδα που ξεπερνούν το μισό δις δολάρια τον χρόνο. Σήμερα, μιλάει στο «protothema.gr» για τη νέα παραγωγική μονάδα που θα ανοίξει στην Κρήτη με σκοπό να βοηθήσει την ελληνική οικονομία δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Γεννημένος στα Χανιά ο κ. Ευτύχιος Βλαχάκης τελειώνει το σχολείο το 1953 και αποφασίζει να γίνει γιατρός. Τα χρόνια ήταν δύσκολα και η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να τον βοηθήσει οικονομικά. Αποφασίζει τότε να μεταναστεύσει για σπουδές στην Αμερική. Τελικά βρέθηκε να σπουδάζει χημικός. Άσκησε το επάγγελμα για δέκα χρόνια μέχρι που απολύθηκε και πήρε –όπως αποδείχτηκε- την απόφαση της ζωής του. Άνοιξε δική του επιχείρηση λίγο έξω από το Σικάγο. Στην αρχή έφτιαχνε καλλυντικά, λοσιόν και σαμπουάν αλλά συνέχισε με τα καθαριστικά προϊόντα τα οποία γνώρισαν μεγαλύτερη επιτυχία. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον τα προϊόντα του κ. Βλαχάκη εξάγονται σε Καναδά, Αμερική, Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν και Ιαπωνία. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ