2012-03-23 10:45:03
Φωτογραφία για Βγάζουν τον Παπακωνσταντίνου από το κάδρο των ευθυνών
Προς πόρισμα που θα βγάζει εκτός κάδρου ευθυνών τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και θα επιρρίπτει το σύνολο της ευθύνης στην διακυβέρνηση της ΝΔ προσανατολίζονται τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό κείμενο, το οποίο αναμένεται στις 30 Μαρτίου, θα περιγράφει κάθε λεπτομέρεια τους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς που έγιναν το πρώτο 9μηνο του 2009, όταν δηλαδή στην εξουσία ήταν η ΝΔ και ειδικότερα θα επικεντρώνεται στην επιλογή του τότε «τσάρου» της Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου να «αποκρύψει» από την Eurostat αλλά και από τους Έλληνες πολίτες την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

 Με τον τρόπο αυτό γίνεται σαφές ότι θα επιρρίπτονται πολιτικές ευθύνες στον κ. Παπαθανασίου ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί η ποινική έρευνα για τον τότε προϊστάμενο της στατιστικής υπηρεσίας Μανώλη Κοντοπυράκη για «απόκρυψη στοιχειών».


 Από την άλλη και με το σκεπτικό ότι «δεν έχουν προκύψει ενδείξεις ενοχής για φούσκωμα του ελλείμματος» από τον κ. Παπακωνσταντίνου πιθανότατα θα τον απαλλάσσουν από κάθε πολιτική ευθύνη.Πάντως, δημιουργεί έντονο προβληματισμό και σοβαρά ερωτηματικά το γεγονός ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – μέλη της επιτροπής- ενώ την περασμένη εβδομάδα μιλούσαν ανοιχτά για ενοχή του κ. Παπακωνσταντίνου, σήμερα τον απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη.

 Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι, το τελικό πόρισμα θα φιλοξενήσει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο το οποίο θα κάνει μια γενικότερη πολιτική κριτική για τα μέτρα και τους χειρισμούς που ενδεχομένως θα έπρεπε να ληφθούν ώστε να αποφευχθεί το μνημόνιο αλλά δεν ελήφθησαν.

Στο κομμάτι αυτό πιθανότατα θα μνημονεύεται και η θητεία του κ. Παπακωνσταντίνου. Ksipnistere
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ