2012-11-16 14:59:23
Φωτογραφία για Νοεμβριανή Επανάσταση
Γράφει ο Βαγγέλης Ευαγγελίου

2 Νοεμβρίου 1950, ορκίζεται νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον ΣΟΦΟκλή Βενιζέλο. Εμείς για να δούμε Σοφό Πρωθυπουργό, αναρωτιέμαι, τι πρέπει να κάνουμε;

● 3 Νοεμβρίου 1493, ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει τη Δομινίκα. Εμείς την Δημοκρατία ΚΑΠΟΤΕ και 6 Νοεμβρίου 1844, η Δομινικανή Δημοκρατία αποκτά το πρώτο της Σύνταγμα. Εμείς από Σύνταγμα, ξέρουμε μόνο να καταστρέφουμε ό,τι υπάρχει «γύρω» του, χωρίς να μας ενοχλεί καθόλου ό,τι υπάρχει «μέσα» του.

● 4 Νοεμβρίου 1821, οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στο Χαλάνδρι και στη συνέχεια καταλαμβάνουν την Αθήνα. Τώρα το Χαλάνδρι και η Αθήνα, ανεβάζουν τα νούμερα τηλεθέασης στα Τούρκικα σήριαλ. Ενώ 8 Νοεμβρίου 1687, έχουμε Επανάσταση στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπεται ο Σουλτάνος Μωάμεθ Δ΄. Ο Μεγαλοπρεπής Σουλεϊμάν ίσως ανατραπεί σε κανένα γύρισμα μόνο..

● Κατά 78% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. Για να πήγαν, με προσδοκία να πάνε κινηματογράφο με την Μέρκελ, δε νομίζω. Ρε, λες να ετοιμάζεται τίποτα ύποπτο; Πάλι τελευταίοι θα το μάθουμε γαμώτο!

● Παντού διαβάζω για συλλήψεις περί οφειλών στο Δημόσιο. Τραγωδία σου λέω, με πρωταγωνίστρια την Οφειλία! Sold out κιόλας.

● Ο Δήμαρχος Τρίπολης, σε συνέντευξη Τύπου διευκρίνισε, πως δεν τίθεται θέμα απόλυσης υπαλλήλων στον Δήμο. Εξού και Τρίπολη αντί απλά πόλη! Πως λέμε Τρίκαλα, όταν τα πράγματα πηγαίνουν τρεις φορές καλά!

● 5 Νοεμβρίου 1959, απελευθερώνεται από τις Ελληνικές αρχές, ο τελευταίος Ναζί που κρατούνταν για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ελλάδα. Τελευταία, σαν να μου μυρίζει ο «γυρισμός» του!

● 7 Νοεμβρίου 1917, ξεκινάει η Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία. Ας την ξεκινήσουμε κι εμείς τον άλλο μήνα ρε παιδιά κι ας την ονομάσουμε Νοεμβριανή! Το ότι θα είμαστε ένα μήνα πίσω θα μας πειράξει, τώρα που έχουμε ήδη πάει 50 χρόνια πριν..

● 8 Νοεμβρίου 1901, βίαιες συμπλοκές ξεσπούν στην Αθήνα, με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη Δημοτική. 
vaeva.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ