2012-03-23 12:15:02
Φωτογραφία για Εβδομάδα των παθών για τους ασφαλισμένους στο ΝΑΤ
Ουρές στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά για να πάρουν τα χρήματα που έδωσαν για να αγοράσουν φάρμακα

Ακόμη μια μέρα απίστευτης ταλαιπωρίας για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ, που συνωστίζονται μέσα και έχουν σχηματίσει ουρές έξω από τον Οίκο Ναύτου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά Οι ασφαλισμένοι πηγαίνουν να καταθέσουν αποδείξεις και δικαιολογητικά, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους για τα φάρμακα που έχουν αγοράσει, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν διακόψει την πίστωση στα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία.

Χθες, Πέμπτη, εκατοντάδες ασφαλισμένοι βρέθηκαν στον Οίκο Ναύτου και μέχρι το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί από το ταμείο περισσότερα από 1.000 άτομα.

Την Πέμπτη η πρόεδρος του Οίκου Ναύτου, Μαρία Δίπλα, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΝΑΤ, Χρήστο Φωτίου και τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαο Λίτινα, είχε δηλώσει ότι επρόκειτο να αποσταλεί επιταγή προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου να καλυφθούν οι χρωστούμενες πιστώσεις προς τα φαρμακεία.


Επίσης, είχε αναφέρει ότι έχει ζητηθεί να γίνει από το ΝΑΤ τις επόμενες ημέρες και η καταβολή των υπόλοιπων πιστώσεων προς τρίτους, που αφορούν νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των οφειλόμενων χρημάτων από τον Οίκο Ναύτου, το 2010 και το 2011, προς φαρμακεία, γιατρούς και νοσοκομεία ανέρχεται στο ποσό των 130 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι ο Οίκος Ναύτου εντάσσεται, από 1ης Απριλίου, ως αυτοτελής φορέας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μόνο για υγειονομική περίθαλψη (γιατροί, φάρμακα εξετάσεις, νοσηλεία).
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ