2012-11-17 07:34:10
Φωτογραφία για ΕΩΣ 20% Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2013
Προς το τέλος του έτους θα γνωστοποιηθεί το ύψος των αυξήσεων που θα επιβληθούν στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2013. Στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα προβλέπονται αυξήσεις που υπερβαίνουν ακόμη και το 20% για ορισμένες χρεώσεις.

Προς το παρόν, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το τελικό ύψος των αυξήσεων, εξετάζοντας όλες τις προτάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι οικιακές καταναλώσεις ενδέχεται να επιβαρυνθούν με ένα 10%.

Την ίδια ώρα, όπως προκύπτει από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, ανά μήνα πραγματοποιούνται περί τις 30.000 διακοπές ρεύματος, λόγω χρέους.

Με αφορμή τις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει εντολή για να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία διακοπών ρεύματος σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.


 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι από τον Ιούνιο ο Α. Τσίπρας, «προειδοποιούσε τη διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση ότι με δεδομένο ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας βρίσκεται στα όρια της οικονομικής ανέχειας και αδυνατεί να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες του, έπρεπε να υπάρξει άμεσα μέριμνα, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα». 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι μπροστά στον πιο δύσκολο χειμώνα της μεταπολεμικής περιόδου για τον ελληνικό λαό, τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δείχνουν το βάρβαρο πρόσωπο της πολιτικής τους, που εγκληματεί σε βάρος των φτωχών για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πλουσίων. Καλεί επίσης όλους τους πολίτες να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός τεράστιου κινήματος αλληλεγγύης που δεν θα επιτρέψει να μείνει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ