2012-03-23 14:19:05
Φωτογραφία για Νέα από την Κρήτη...
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος αποκαλύφτηκε στο Ρέθυμνο.

To χρονικό μιας καλά σχεδιασμένης δολοφονίας ξετύλιξαν οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την προανάκριση αλλά και την ιατροδικαστική εξέταση στο πτώμα του 44χρονου Ινδού.

Οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του 44χρονου, ένας 24χρονος Ινδός και δύο Πακιστανοί, είχαν καταστρώσει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο απαγωγής, δολοφονίας και στη συνέχεια εκβιασμού με σκοπό να κερδίσουν χρήματα από το θύμα αλλά και τους οικείους του.

Γνωρίζοντας τον 44χρονο τον απήγαγαν ενώ είχαν καταφέρει, προφανώς κακοποιώντας τον, να υποκλέψουν τους κωδικούς pin των πιστωτικών καρτών του και να κάνουν αναλήψεις των χρημάτων που είχε στο λογαριασμό του.

Στη συνέχεια τον δολοφόνησαν σφαγιάζοντας τον με μανία και έπειτα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη γυναίκα του που βρίσκεται στην Ινδία, απαιτώντας λύτρα για να απελευθερώσουν δήθεν τον 44χρονο.


Η αποκάλυψη του πτώματος

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης, μέσα σε λάκκο σε ελαιώνα στην περιοχή Λατζιμάς στο Ρέθυμνο.

Ο 44χρονος είχε εξαφανιστεί από τις 13 Μαρτίου και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ερευνούσε την υπόθεση ύστερα από σχετική καταγγελία.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα βρέθηκε από έναν αγρότη που πήγε να εκτελέσει αγροτικές εργασίες στο χωράφι του.

Ο αγρότης σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία και ύστερα από έρευνα της Ασφάλειας διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει στον Ινδό που αγνοούνταν από τις 13 Μαρτίου.

Στο σημείο έφτασε και ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο οποίος έκανε αυτοψία με τα πρώτα ευρήματα να επιβεβαιώνουν όπως ανέφερε στο Flashnews.gr στις 5 το απόγευμα, λίγο πριν ξεκινήσει την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ότι το πτώμα πρέπει να ήταν θαμμένο στο σημείο εδώ και 7-8 ημέρες, χρονικό διάστημα που ταιριάζει με τη δήλωση εξαφάνισης του 44χρονου.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την Ιατροδικαστική εξέταση

Για άγρια δολοφονία του 44χρονου Ινδού που είχε εξαφανιστεί από τις 13 Μαρτίου, έκανε λόγο μετά την ολοκλήρωση στις 8 το βράδυ, της νεκροψίας - νεκροτομής ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης μιλώντας στο Flashnews.gr.

Ο άτυχος 44χρονος σφαγιάστηκε με πρωτοφανή μανία, όπως αποδεικνύει το βαθύ τραύμα που φέρει από μαχαίρι και φτάνει από τον τράχηλο μέχρι τον αυχένα. Το χτύπημα αυτό ήταν που επέφερε το θάνατο στον 44χρονο προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία ενώ τα σημάδια στα χέρια του θύματος αποδεικνύουν ότι προσπάθησε να αποφύγει την θανατηφόρο όπως αποδείχτηκε, μαχαιριά.

Οι δράστες προτού καταφέρουν το καθοριστικό χτύπημα στον 44χρονο τον είχαν κακοποιήσει βάναυσα με μπουνιές και κλιωτσιές όπως αποδεικνύουν τα θλαστικά τραύματα που έφερε το θύμα από την κοιλιακή χώρα μέχρι και το κεφάλι.

Ο 44χρονος ήταν δεμένος χειροπόδαρα, ακινητοποιημένος και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Όπως εκτιμά ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης το σημείο που βρέθηκε ο 44χρονος ήταν και το σημείο στο οποίο σφαγιάστηκε καθώς εκεί εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αίματος ενώ η ακινητοποίηση και κακοποίηση του 44χρονου έγινε σε άλλο σημείο από το οποίο ο δράστης ή οι δράστες μετέφεραν στη συνέχεια το θύμα τους στον ελαιώνα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο 44χρονος δεν φέρει αρκετά τραύματα αντίστασης που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να αμυνθεί στους δολοφόνους του.

Πώς ξεκίνησε η υπόθεση

Ο συγκάτοικος του 44χρονου Ινδού πριν λίγες ημέρες κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ότι ο φίλος του είχε εξαφανιστεί από τις 13 Μαρτίου. Επιπλέον, είπε στους αστυνομικούς, ότι μαζί του επικοινώνησε η σύζυγος του 44χρονου, η οποία ζει στην Ινδία. Αυτή του είπε ότι άγνωστοι είχαν επικοινωνήσει μαζί της και της είπαν ότι είχαν αρπάξει τον άντρα της. Μάλιστα, της ζήτησαν για να προχωρήσουν στην απελευθέρωση του 20 χιλιάδες ευρώ ως λύτρα!

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου που άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση ενώ υπήρξε από την αρχή στενή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Αθήνας, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες, καθώς υπήρχε η πληροφόρηση ότι άτομα που συμμετείχαν στην απαγωγή του 44χρονου είχαν διαφύγει στην πρωτεύουσα.

Συνελήφθη ένας 24χρονος Ινδός, αναζητούνται δύο συνεργοί του

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην σύλληψη ενός 24χρονου Ινδού στο Ρέθυμνο, ο οποίος ομολόγησε την εμπλοκή του στο έγκλημα και κατονόμασε 2 ακόμα άτομα στις αρχές ως συνεργούς του.

Πρόκειται για δυο Πακιστανούς ηλικίας 26 και 20 ετών, που αναζητούνται ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Αστυνομίας στην Αθήνα καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι δράστες έχουν καταφέρει να διαφύγει στην Αθήνα, κάτι το οποίο προσπάθησε να κάνει και ο 24χρονος Ινδός προτού συλληφθεί.

-------------------------------------------------------------------------

Πιάστηκαν την ώρα της αγοραπωλησίας ναρκωτικών

Δύο Ηρακλειώτες, ένας άντρας 27 ετών και μια γυναίκα 31 ετών συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, την στιγμή που ο πρώτος προμήθευε ναρκωτικά στην δεύτερη.

Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου περιήλθαν πληροφορίες ότι ο 27χρονος, κατέχει και διακινεί ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε χρήστες της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου.

Χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο, ο 27χρονος κατελήφθη να προμηθεύει την 31χρονη με ναρκωτικές ουσίες. Σε έλεγχο που ακολούθησε, η 31χρονη παρέδωσε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε νάιλον σακουλάκι, μικτού βάρους 12,3 γρ., ενώ στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα (1) κινητό τηλέφωνο και

• το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ένα πλαστικό δοχείο το οποίο περιείχε δεκατέσσερις (14) ανισοβαρής ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, έτοιμες προς πώληση, συνολικού μικτού βάρους (148,2) γραμμαρίων

• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 10 γραμμαρίων,

• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό καθαρού βάρους 0,5 γραμμαρίων και

• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (23-03-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

----------------------------------------------------------------------------

Με τα δύο ευρώ "φλερτάρει" η τιμή της Βενζίνης

Με τα δύο ευρώ φλερτάρουν οι τιμές των υγρών καυσίμων και θωρείται σίγουρο πως τις επόμενες ημέρες θα φθάσουν σ αυτό το επίπεδο, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Flashnews.gr ο Γ.Γ της ΠΟΠΕΚ και πρόεδρος των βενζινοπωλών στα Χανιά Βαγγέλης Κώτσος.

Όπως μάλιστα σημειώνει ο κ. Κώτσος το εξωφρενικό της όλης υπόθεσης είναι πως "οι τιμές φθάνουν σε αυτά τα επίπεδα γιατί το ελληνικό κράτος επιβάλει μια άνευ προηγουμένου φορολογία στα καύσιμα. Δηλαδή φορολογεί τη φορολογία. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης φορολογείται και με 23%."

Ο κ. Κώτσος τονίζει πως αν συμβεί αυτό θα έχουμε μια μείωση στην τιμή των καυσίμων κατά 15 λεπτά τουλάχιστον.

Επίσης, ο Γ.Γ της ΠΟΠΕΚ χαρακτηρίζει την κατάσταση ανεξέλεγκτη και προειδοποιεί πως αν δεν αλλάξει η συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης, πολύ σύντομα οι τιμές στα καύσιμα θα ξεπεράσουν τα δύο ευρώ κάτι που όπως λέει θα ήταν καταστροφικό.

Επισημαίνει δε, πως τα τρία τελευταία χρόνια η τιμή της βενζίνης έχει καταγράψει μια αύξηση της τάξεως του 70%, που συνοδεύεται με μια σχεδόν ανάλογη μείωση της κατανάλωσης .

Χαρακτήρισε παράλληλα ο κ. Κώτσος αδικαιολόγητες τις αυξήσεις που σημειώνουν οι τιμές των καυσίμων, ακόμα και αυτές τις ημέρες, ενώ την ίδια στιγμή η τιμή του πετρελαίου σημειώνει πτώση από τα 130 δολάρια στα 123 το βαρέλι.

Σε οτι αφορά την τιμή της βενζίνης, αυτή στην Κρήτη κυμαίνεται από το 1,85 μέχρι το 1,97 και 7

Αναφερόμενος τέλος στο ενδεχόμενο να υπάρξει όπως φημολογείται νέα αύξηση στη φορολογία των καυσίμων από τον ερχόμενο Ιούνιο ο κ. Κώτσος λέει πως κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό όπως καταστροφικές θα είναι οι επιπτώσεις στον τουρισμό αν η φορολογία παραμείνει στα ίδια σημερινά επίπεδα.

"Πρέπει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου να μειωθούν οι φόροι και να πέσουν οι τιμές των καυσίμων. Αν δεν γίνει αυτό τότε θα πρέπει να πάψουμε να συζητάμε για ανάπτυξη."

--------------------------------------------------------------------

Έβρισε και προπηλάκισε τους γεωπόνους που πήγαν να ελέγξουν το κατάστημα του

Κακήν κακών εξεδίωξε προπηλακίζοντας, χειροδικώντας και βρίζοντας , από το σούπερ μάρκετ του ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ,τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων που διαπίστωσαν κατά τη διάρκεια ελέγχων ότι στο κατάστημα πωλούνταν ζιζανιοκτόνα χωρίς τη σχετική άδεια.

Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε χθες σε σούπερ μάρκετ στα νότια της ενδοχώρας των Χανίων και όπως δήλωσε στο Flashnews.gr η κυρία Άννα Δασκαλάκη πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, "οι γεωπόνοι επανήλθαν σήμερα στην επιχείρηση με τη συνοδεία της αστυνομίας προκειμένου να παραδώσουν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος τα νόμιμα έγγραφα, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά."

Μάλιστα η κυρία Δασκαλάκη τονίζει ότι αν οι γεωπόνοι δεν κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους ποιος θα προστατεύσει τον καταναλωτή;

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν και καταγγέλλουν το περιστατικό οι γεωπόνου του Π.Σ Χανίων αναφέρει τα εξής:

"Το ΠΣ Χανίων της ΠΕΓΔΥ καταγγέλλει τη συμπεριφορά επαγγελματία-ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ προς τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων, κατά τη διάρκεια ελέγχου και τη βεβαίωση παράβασης. Ο επιχειρηματίας εκδίωξε προπηλακίζοντας, χειροδικώντας και υβρίζοντας τους γεωπόνους που πραγματοποίησαν τον έλεγχο και βρήκαν να πωλούνται ζιζανιοκτόνα χωρίς άδεια σε σούπερ μάρκετ.

Οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν διαρκή προσπάθεια να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και να σταθούν στο πλευρό τόσο του αγρότη επαγγελματία αλλά και του καταναλωτή. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αφορούν στην πώληση φυτοφαρμάκων, ζιζανιοκτόνων και λιπασμάτων που απαιτούν ειδικές άδειες λόγω της κινδύνων που μπορεί να προκληθούν από λανθασμένη χρήση οι έλεγχοι πρέπει να είναι συνεχείς και συστηματικοί. Στο πεδίο αυτό πρέπει όλοι να είμαστε συνεργάτες κι όχι αντίπαλοι και ζητούμενο πρέπει να είναι η νόμιμη λειτουργία της αγοράς της αγοράς και όχι η άναρχη πώληση όλων από όλους.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη συμπεριφορά του επιχειρηματία. Επειδή παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο παρελθόν όχι μόνο στους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αλλά και στους γεωπόνους του ΚΕΠΥΕΛ Χανίων που ελέγχουν την πώληση λιπασμάτων και πολλαπλασιαστικού υλικού, δηλώνουμε ότι ο εκφοβισμός δεν θα περάσει. Οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να ελέγχουν και να προστατεύουν τη δημόσια υγεία, τον καταναλωτή αλλά και τους επαγγελματίες που λειτουργούν νόμιμα."
flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μία 15χρονη ζωντανή κούκλα! [VID]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μία 15χρονη ζωντανή κούκλα! [VID]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ