2012-03-23 14:14:43
Φωτογραφία για Από μητροπολίτες ζητούν ρουσφέτια οι πολιτευτές,που ξαφνικά πάνε κάθε Κυριακή στην εκκλησία
Όσο πλησιάζει η προκήρυξη των εκλογών όλο και περισσότεροι βουλευτές και πολιτευτές συνωθούνται στα γραφεία των Μητροπολιτών, στις πανηγύρεις Ναών και σε κάθε εκκλησιαστική δραστηριότητα ενώ δεν χάνουν την ευκαιρία να  δίνουν το παρόν στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Ιδιαιτέρως δε όπου υπάρχει τηλεοπτική αναμετάδοση όπως στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη στην Αθήνα ή στις ενορίες της Θεσσαλονίκης όπου λειτουργεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Έτσι πέρα από την άμεση επικοινωνία με το χριστεπώνυμο πλήρωμα, οι πολιτικοί έχουν την ευκαιρία, μέσω της τηλεοπτικής εικόνας, να επικοινωνήσουν εμμέσως τη θρησκευτική ευλάβειά τους και τον σεβασμό τους προς την Εκκλησία, σε εκείνους τους πιστούς που για λόγους πέραν της θελήσεώς τους αναγκάζονται να μείνουν μακριά από τους Ναούς.

Χαρακτηριστική η περίπτωση γυναίκας πολιτικού, που δραστηριοποιείται σε αστική εκλογική περιφέρεια, η οποία πριν καταρτίσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των εμφανίσεών της, ενημερώνεται από τις τοπικές μητροπόλεις για τις δραστηριότητες των Μητροπολιτών και τις σημαντικές θρησκευτικές εορτές
. «Έφθασε στο σημείο να προτείνει στο Μητροπολίτη μας να του προσφέρει μικρά πλαστικοποιημένα εικονίδια, προκειμένου να τα δίνει ως ευλογία στους πιστούς. Και ενώ μπροστά θα είχαν την εικόνα της Παναγίας, στο πίσω μέρος θα ανέγραφαν πως η εκτύπωσή τους είναι ευγενική χορηγία της κυρίας… Ε, αντιλαμβάνεστε ποια ήταν η απάντηση του δεσπότη μας», δήλωσε στο Amen.gr συνεργάτης μεγάλης Μητροπόλεως.

Ασφαλώς η περίοδος που διανύει η χώρα δεν είναι και η πλέον ιδανική για δημόσιες εμφανίσεις των πολιτικών αφού ουκ ολίγες φορές έχουν δεχθεί τις αποδοκιμασίες πολιτών εξαιτίας των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων. Ωστόσο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις φαίνεται ότι ακόμα αποτελούν μια «όαση» αφού οι πιστοί επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο λατρευτικό μέρος και ακολουθώντας την επιταγή «αγαπάτε αλλήλους», δείχνουν την ανεκτικότητα και τη μακροθυμία τους ακόμα και σε εκείνους τους πολιτικούς που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα με τις πολιτικές επιλογές τους. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι οι πολιτικοί που έχουν μια συνεχή συμμετοχή στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας και διατηρούν στενούς δεσμούς με τον ιερό κλήρο.
πηγή:amen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΙΤΕ: Στήθος... εφιάλτης!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΙΤΕ: Στήθος... εφιάλτης!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ