2012-11-19 23:11:02
Φωτογραφία για Δηλητηριώδες ψάρι που μοιάζει με πέτρα!
Το γένος ψαριών Synanceia της οικογένειας Synanceiidae περιλαμβάνει δηλητηριώδη και άκρως θανατηφόρα για τον άνθρωπο ψάρια, γνωστά με την κοινή ονομασία..

«Stone fishes», ή αλλιώς «ψάρια-πέτρες».

Τα εν λόγω ψάρια ζουν στις παράκτιες περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού, ενώ οφείλουν την ονομασία τους στο γεγονός ότι μοιάζουν με πέτρες της θάλασσας, τόσο πολύ μάλιστα που είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να τα ξεχωρίσει.

Έχουν την ικανότητα να ζουν μέχρι και 24 ώρες εκτός νερού, για το λόγο αυτό απαντούν κυρίως στις αμμώδεις ακτές των θαλασσών παραπλανώντας τους λουομένους με την… εμφάνισή τους, που θυμίζουν βράχια ή κοράλλια!

Θεωρούνται από τα πιο δηλητηριώδη ψάρια στον κόσμο, καθώς φέρουν ισχυρή τοξική ουσία στα ραχιαία αγκάθια τους και όταν το ψάρι πατηθεί κατά λάθος από άνθρωπο μπορεί να επιφέρει ακόμη και το θάνατο.

Ανάλογα, μάλιστα, με την πίεση που ασκείται στο σώμα του ψαριού εκκρίνεται και περισσότερο ή λιγότερο δηλητήριο, ενώ στην Αυστραλία αρκετοί άνθρωποι μεταφέρονται κάθε χρόνο εσπευσμένα στα νοσοκομεία από ανάλογα τσιμπήματα. Το βίντεο που ακολουθεί είναι ιδιαιτέρως κατατοπιστικό perierga.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ