2012-11-19 23:30:13
Φωτογραφία για κ. Παναγιωτόπουλε αυτό που εσείς βαπτίσατε Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, μάλλον είναι αποδόμηση...
Ακολουθεί απόσπασμα χθεσινής συνέντευξης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και τον δημοσιογράφο Μάκη Πολλάτο.

Μ. ΠΟΛΛΑΤΟΣ: Σχεδιάζετε αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων; Θα κλείσουν στρατόπεδα και θα συγχωνευθούν μονάδες;

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στους προϋπολογισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έγινε συστηματικό «νοικοκύρεμα»και μια μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων. Οι περικοπές που έγιναν, δεν έγιναν «στον αέρα».

Γνώμονας ήταν οι ανάγκες της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τη νέα αυτή δομή τη διαμορφώσαμε με πολύ σκληρή δουλειά και σε στενή συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία.

Η νέα δομή δυνάμεων είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με το Εθνικό Αμυντικό Δόγμα της χώρας και παρακολουθεί τα ζητούμενα του 21ου αιώνα για ένα σύγχρονο στράτευμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της χώρας μας.

Με βάση τη νέα δομή προβλέπεται το κλείσιμο 55 στρατοπέδων σε όλη την Ελλάδα, η κατάργηση 19 κέντρων νεοσυλλέκτων, η συγχώνευση και η σύμπτυξη μονάδων και πολλές άλλες αλλαγές.


Όλα αυτά εστιάζονται σε έναν υπέρτατο στόχο: Στους δύσκολους χρόνους των δημοσιονομικών και οικονομικών προβλημάτων, να είναι πολύ ψηλά η αποτρεπτική δύναμη της χώρας και να εξασφαλίζεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και η μεγάλη επιχειρησιακή τους ετοιμότητα. Αξίζει δημόσιος έπαινος σε όλους όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Γιατί με υψηλό φρόνιμα και ηθικό έχουν αποσυνδέσει τα όποια παράπονα και τις όποιες διαμαρτυρίες για την δύσκολη καθημερινότητα που περνούν, από την επιτέλεση του καθήκοντος. Και φέρνουν σε πέρας την αποστολή τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υ.Γ

Κύριε υπουργέ της Άμυνας, μάλλον δεν μας τα λέτε καλά καθόλου καλά δεν μας τα λέτε.

Για να είμαι σαφής αναφέρομαι στην πιο πάνω απάντησή σας για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλείσιμο μονάδων.

Ξεχάσατε να μας πείτε ότι από το μεσοπρόθεσμο του 2011, προβλέπονται ήδη απίστευτες περικοπές της τάξης του 60% στις λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων ως το 2015.

Σας θυμίζουμε τι γράφαμε στο άρθρο μας Κύριε υπουργέ..κ Παναγιωτόπουλε διαβάστε αυτό και μετά αποφασίστε, για περικοπές και τους μισθούς των ένστολων.. .

Επιπλέον τονίζουμε ότι το ύψος των περικοπών των μισθών θα είναι δυστυχώς κατά πολύ μεγαλύτερο , από αυτό που διάφοροι κύκλοι διαδίδουν μιας και θα ξεπερνούν το 25%.

Σας θυμίζω επίσης τι είχατε δηλώσει στις 21 Σεπ.2012 στον κ.Χατζηνικολάου επιβεβαιώνοντας τις αποκαλύψεις μας:

"Το τελευταίο πακέτο των περικοπών, διότι ο προϋπολογισμός του Υπουργείου, σε σύγκριση με τα νούμερα του ’09, έχει περικοπεί σε τεράστια ποσά. Τα οποία υπερβαίνουν τα 2 δις ευρώ. Το τελευταίο πακέτο περικοπών ανέρχεται σε 517 εκατομμύρια ευρώ. Δεν έχει κύριε Χατζηνικολάου ούτε μία μετάθεση πληρωμής. Είναι όλα περικοπές και εξηγούμαι."

Κύριε υπουργέ γιατί δεν μας λέτε αυτό που γνωρίζουν οι πάντες ότι, οι περικοπές στις Ε.Δ ήταν απαίτηση και επιβολή της τρόικας...

Γνώμονας των περικοπών δεν ήταν οι ανάγκες της Νέας δομής όπως αναφέρατε, αλλά “μάλλον προφανέστατα” οι επιταγές και προσταγές της τρόικας.

Σε ποια νέα δομή αναφέρεστε κ.Υπουργέ ;;

Πείτε μας κ. Παναγιωτόπουλε ποια δομή Ενόπλων Δυνάμεων, μπορεί να λειτουργήσει με 60% περικοπές, έχοντας ταυτόχρονα ως αδιαπραγμάτευτη απαίτηση την κάλυψη των ίδιων στόχων-απαιτήσεων..;;

Που θα στηριχθεί αυτή η Νέα όπως λέτε δομή, σε ποιον προϋπολογισμό και σε ποιο ανθρώπινο δυναμικό;;

Παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενά σας με τις απάνθρωπες περικοπές στους μισθούς, καταφέρατε να καταρρακώσετε την αξιοπρέπεια και κατά συνέπεια το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που τους οδηγείτε σε εξαθλίωση...

Αυτό που εσείς κ. Παναγιωτόπουλε βαπτίσατε "Νέα Δομή", μάλλον είναι αποδόμηση...
 Πηγή
logioshermes
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ