2012-11-20 00:45:03
Φωτογραφία για Σε δύο στρατόπεδα οι οπαδοί της Παρτιζάν
Χωρισμένοι στα δύο είναι οι φανατικοί οπαδοί της Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Αυτό που συμβαίνει με τους οργανωμένους οπαδούς της Παρτιζάν τον τελευταίο ένα τουλάχιστον χρόνο, δεν έχει προηγούμενο. Οι «Γκρόμπαρι», όπως ονομάζονται οι φανατικοί οπαδοί της ομάδας του Βελιγραδίου, είναι κυριολεκτικά χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα: τους Zabranjeni (οι «Απαγορευμένοι») και τους Αlcatraz.

Οι Zabranjeni, κατηγορούν τους Alcatraz για δύο κυρίως λόγους: πρώτος και κυριότερος ότι ελέγχουν την κερκίδα των φανατικών οπαδών για να διακινούν ναρκωτικά μέσα στην κερκίδα και ότι έχουν σχέσεις με την εκάστοτε διοίκηση της ομάδας και με την αστυνομία που τους προσφέρει ασυλία. Οι Alcatraz αρνούνται φυσικά τις κατηγορίες και ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει ξεσπάσει ένας ανελέητος πόλεμος.

Αποκορύφωμα ήταν η δολοφονία στους δρόμους του Βελιγραδίου του 20χρονου Ιβάν Πέροβιτς τον Οκτώβριο του 2011, ο οποίος ήταν μέλος των Zabranjeni. Ο νεαρός δέχτηκε πυροβολισμούς από διερχόμενο όχημα και ξεψύχησε στο νοσοκομείο. Έκτοτε το κλίμα δυναμιτίστηκε και τα μέλη των δύο «ομάδων» συγκρούονται σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και μέσα στο γήπεδο.


Η έχθρα είναι τόσο μεγάλη που ακόμα και μπροστά στον κοινό εχθρό, τους οπαδούς του μισητού Ερυθρού Αστέρα, οι Γκρόμπαρι είναι χωρισμένοι στα δύο. Το calcio.gr βρέθηκε στο «Μαρακανά» για τον αγώνα της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα και γίναμε μάρτυρες αυτής της έχθρας. Όπως μπορείτε να δείτε και στην κεντρική φωτογραφία, το πέταλο που φιλοξενεί τους Γκρόμπαρι είναι χωρισμένο στα δύο: στον κύριο όγκο βρίσκονται τα μέλη του Alcatraz καθώς και κάποιοι ουδέτεροι οπαδοί ενώ αριστερά όπως φαίνεται στην φωτογραφία, τα μέλη των Zabranjeni. Για να καταλάβετε το μέγεθος της έχθρας, ανάμεσα στις δύο ομάδες οπαδών υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ τίποτα δεν τους χώριζε από αυτούς του Ερυθρού Αστέρα! Μάλιστα υπήρξε ανταλλαγή φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων μεταξύ τους!

Γενικά στην Σερβία, ο κάθε σύνδεσμος οπαδών έχει έναν «ηγέτη» τον οποίο σέβονται όλα τα μέλη του. Οι σύνδεσμοι προσπαθούν να ελέγξουν την κερκίδα των οπαδών για τους δικούς του λόγους και η κόντρα δεν θέλει και πολύ για να ξεκινήσει. Ας ελπίσουμε τα «έθιμα» των Σέρβων να μην μεταφερθούν και στην Ελλάδα calcio.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ