2012-11-20 00:47:04
Φωτογραφία για «Η Ευρώπη θα εξέλθει από την κρίση»
Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο και οι ομόλογοί του από τη Γερμανία Γιοάχιμ Γκάουκ και την Πολωνία Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι δήλωσαν σήμερα από τη Νάπολη πως... είναι πεπεισμένοι ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να εξέλθει από τη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική κρίση που διέρχεται.

«Θα βγούμε από την σοβαρή αυτή οικονομική και χρηματοοικονομική κρίση» τόνισαν στην κοινή τους ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ιταλικής προεδρίας έπειτα από τη σύνοδο των τριών προέδρων στην έπαυλη Ρόζμπερι, την θερινή κατοικία του Ιταλού προέδρου.

«Κατά τη στιγμή που πολύς κόσμος κοιτάζει προς την Ευρώπη με ανησυχία και απόσταση, τη στιγμή που η Ευρώπη δεν φαίνεται ικανή να υλοποιήσει την υπόσχεση για μία δίκαιη κοινωνία, τη στιγμή που πολλοί φοβούνται για την εργασία τους, τις αποταμιεύσεις, για το μέλλον τους, εμείς θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης», γράφουν οι τρεις πρόεδροι.

«Ας λάβουμε υπ' όψη μας το ανεκτίμητο αυτό δώρο που κάνει τα κράτη μέλη της ΕΕ να ζουν ειρηνικά κι ελεύθερα για πάνω από 60 χρόνια. Το Βραβείο Νόμπελ στην ΕΕ αποτελεί μία ενθάρρυνση για εμάς και μας παρακινεί να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στην Ευρώπη: Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της και να δράσει με ενωμένο τρόπο μέσα στο παγκόσμιο πλαίσιο», δηλώνουν οι τρεις ηγέτες.

«Κάθε γενιά έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις. Έτσι κι εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη δική μας», συμπεραίνουν.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ