2012-11-20 01:50:28
Φωτογραφία για Ανοίγουν το Σκοπιανό εν μέσω κρίσης!
Χωριστές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, τους πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι αντίστοιχα, είχε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ενώ την Τρίτη αναμένεται κοινή συνάντηση.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, κατά τις χωριστές συναντήσεις του τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ επανέλαβε τη σημασία να προχωρήσουν προς αποφάσεις που θα επιλύσουν το θέμα σύντομα και με τρόπο αμοιβαία αποδεκτό, όπως είχε αναφερθεί σε ανακοίνωση της γραμματείας του ΟΗΕ.

Επίσης, ο κ. Νίμιτς, σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, υποστήριξε ότι πρόκειται για «σημαντικό βήμα» προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, το «Μνημόνιο Κατανόησης» που πρότεινε η Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή του προς τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, στις 3 Οκτωβρίου, πρότεινε την υπογραφή «Μνημονίου Κατανόησης» μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο θα θέσει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
lamogiopress
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ