2012-11-20 13:31:24
Φωτογραφία για ΕΝΠΕ: Να εξαιρεθούν οι περιφέρειες από τις διατάξεις περί διαθεσιμότητας...!!!
Να μην συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι των 13 Περιφερειών στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013-2016, ζητά η ΕΝ.Π.Ε..

Με ανακοίνωση της καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της.   Αντιπροσωπεία της Ένωσης Περιφερειών είχε συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι περιφερειάρχες επανέλαβαν ότι στις Περιφέρειες δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα σημαντικές ελλείψεις που σχετίζονται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΠΕ επισημαίνει ότι «το Κεντρικό Κράτος αδυνατεί να περικόψει τις σπατάλες του, καταφεύγοντας στην εύκολη λύση των περικοπών στις Περιφέρειες.

Οι Περιφέρειες προτείνουν στην κυβέρνηση να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση, με μεγαλύτερο δημοσιονομικό όφελος, όπως η κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στις οποίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να μεταταχθεί στις Περιφέρειες καλύπτοντας πραγματικές τους ανάγκες
. Επιπλέον οι Περιφέρειες τονίζουν ότι ο νέος θεσμός της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, πρέπει να στηριχθεί τόσο σε θεσμικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, δεδομένου ότι, δεν ευθύνεται ούτε για τις αλόγιστες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ούτε βαρύνεται με χρέη λόγω κακοδιαχείρισης.

Οι Περιφέρειες στα δύο χρόνια λειτουργίας τους έχουν συμβάλλει από μόνες τους στη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα έως και 40%, ενώ έχουν επωμισθεί και τις βίαιες περικοπές των εσόδων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ) κατά 60%».

Η ΕΝ.Π.Ε. καταλήγει στην ανακοίνωσή της ότι εφεξής δεν πρόκειται να αποδεχθεί οριζόντια μέτρα, ούτε φυσικά πρόσθετες αρμοδιότητες -όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα- χωρίς τους αναγκαίους πόρους και το προσωπικό. «Έσχατο όριο των όποιων παρεμβάσεων είναι η μη παραβίαση του Συντάγματος».
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ