2012-11-20 14:33:40
Φωτογραφία για Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας στοίχισαν 8,5 δισ. ευρώ
Σε 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθε το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο... αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές που είχαν συνυπογράψει την ερώτηση ανέφεραν ότι αποτελεί κοινή πίστη πως τα ιλιγγιώδη ποσά που δαπανήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχουν σχέση με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος.

Σε ό,τι αφορά, πάντως την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης τονίζει ότι δεν υπάρχει πόρισμα ελέγχου από το ελεγκτικό συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διότι το προαναφερόμενο συμβούλιο ασκεί διαχειριστικό έλεγχο μόνο στους φορείς που εποπτεύει και επιχορηγεί και ύστερα από σχετική εντολή του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού.

Ο κ. Ιωαννίδης παραθέτει στην απάντησή του στοιχεία που δείχνουν ότι μόνο για τη φύλαξη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έως το Φεβρουάριο του 2007 δαπανήθηκαν 4,8 εκατομμύρια ευρώ ενώ για τη συντήρησή τους έχουν δαπανηθεί 28,7 εκατομμύρια ευρώ.
iefimerida
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ