2012-11-20 18:55:04
Φωτογραφία για Ε.Π.Κ.Κ: Διαμαρτυρία σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε πρόσφατη τοποθέτηση του, προς τα Μ.Μ.Ε...σχετ. με τα μέτρα που η Κυβέρνηση αποφάσισε να δρομολογήσει όσο αφορά τα"υπερχρεωμένα νοικοκυριά"μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε και στα εξής:

"Έχοντας κάνει διαβούλευση όλο αυτό το διάστημα με όλους τους ενδιαφερομένους, και τις Τράπεζες και τις καταναλωτικές Οργανώσεις"

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , οφείλει να ενημερώσει τους καταναλωτές-υπερχρεωμένους μέλη της και μη ότι:

Μπορεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, πράγματι να ήρθε σε επαφή με Ενώσεις Καταναλωτών, αλλά όχι με μας, που εκπροσωπούμε ένα πλήθος καταναλωτών και έχουμε σημαντικές προτάσεις να καταθέσουμε και τις οποίες και έχουμε δημοσιοποιήσει σε παρελθόντα χρόνο και θα θέλαμε να τεθούν υπόψη στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να συμπεριληφθούν στην δημιουργία ενός νέου Νομοθετήματος ευεργετικό για τους καταναλωτές..


Η διαμαρτυρία μας έγκειται , και ευθαρσώς το καταγγέλλουμε  στο ότι ποτέ η Ένωση μας δεν κλήθηκε είτε εγγράφως είτε με εκπροσώπηση, από το Υπουργείο Ανάπτυξης , να καταθέσει τις προτάσεις της και δεν γνωρίζουμε όταν ο Υπουργός αναφέρεται σε διαβούλευση με τις Ενώσεις Καταναλωτών, με ποιες Ενώσεις ήρθε σε διαβούλευση και γιατί εμείς δεν κληθήκαμε να συμμετέχουμε..

Τέλος, η ΄Ενωσή μας μια και δεν μετείχε σε Κυβερνητική διαβούλευση ,για τα νέα μέτρα "ανακούφισης" των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, παραθέτει δημόσια τις προτάσεις της που είναι:

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , βλέποντας το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει σήμερα τα Ελληνικά νοικοκυριά αλλά και οι Επιχειρήσεις ,καταθέτει ...δημόσια τις προτάσεις της προς την Κυβέρνηση σε "υπόμνημα " προκειμένου να βοηθήσει το έργο της, (κατάστρωση Νέου Νομοσχεδίου )στο οποίο αναφέρονται στα εξής:

Οι προτάσεις της ΄Ενωσης είναι:

- Πλήρη διαγραφή του χρέους προς τις Τράπεζες. των ανέργων δανειοληπτών , ανεξαρτήτου ηλικιακού ορίου ,που δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κυριότητα τους.

- Διαγραφή του χρέους κατά 50%, των δανειακών υποχρεώσεων για στεγαστικά δάνεια , προς τις τράπεζες ενός δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, καθώς η ευρύτερη οικονομική ύφεση "κούρεψε" την εμπορική αξία του ακινήτου.

- Επιβολή ρήτρας σε κάθε Τράπεζα , από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, που μονομερώς εφαρμόζει μη συμβατούς όρους.

-Μείωση του χρέους, σε όλους τους δανειζομένους (φυσικά πρόσωπα), αντίστοιχο με τη μείωση του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του δανειολήπτη από το έτος έγκρισης του δανείου μέχρι σήμερα.

-Σημείο αναφοράς σε επιτόκια (μέγιστο επιτόκιο) κυρίως ,στις πιστωτικές κάρτες, στα καταναλωτικά δάνεια.

-Τειρεσίας: Είσοδος των στοιχείων του οφειλέτη, μετά από νόμιμη ενημέρωση του οφειλέτη, συν οφειλέτη, εγγυητή και εφόσον χορηγηθεί εύλογος χρόνος σαυτόν για εξόφληση του χρέους του.

-Επιχειρήσεις:¨Μη εισαγωγή του Επιχειρηματία στον "Τειρεσία" όταν συμμετέχει ως εγγυητής σε δάνειο φυσικού προσώπου

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Iωάννα Μελάκη
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ