2012-11-21 03:45:02
Φωτογραφία για Στην Ιερουσαλήμ η Χίλαρι Κλίντον
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι είναι "απαραίτητο να αποκλιμακωθεί" η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα.

Η ίδια είπε ότι έφτασε στην Ιερουσαλήμ με ένα "σαφές μήνυμα" από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα "για σθεναρή" και "ακλόνητη" υποστήριξη προς το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Καλώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με όλα τα μέρη στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο Τετάρτη, προς μια "μόνιμη" κατάπαυση του πυρός, που θα εγγυάται ασφάλεια για τους κατοίκους του νότιου Ισραήλ και ποιότητα ζωής για εκείνους της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι θα προτιμούσε μια "μακρόχρονη" εκεχειρία από μια χερσαία επίθεση στη Γάζα, είπε όμως ότι δεν θα αποφύγει την πραγματοποίηση μιας τέτοιας επίθεσης αν είναι αναγκαία. Ευχαρίστησε επίσης την κα. Κλίντον για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Ιron Dome, από το οποίο έχουν καταρριφθεί εκατοντάδες από τους περισσότερους από 1.000 πυραύλους που έχουν εκτοξευτεί με στόχο το Ισραήλ τις τελευταίες επτά ημέρες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ