2023-04-15 19:45:44
Φωτογραφία για Ο Θ. Μαυρομμάτης στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ- Πώς θα παραληφθεί στην Αιτωλ/νία

 



Μαζί με την κυβερνητική αποστολή μετέβη σήμερα  στα Ιεροσόλυμα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης προκειμένου να παραστεί στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός.....

Ο Θανάσης Μαυρομμάτης συνόδευσε τον αρμόδιο Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη στην αποστολή στον Πανάγιο Τάφο, όπου το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει από αιώνων το προνόμιο της τελετής της αφής του Αγίου Φωτός.

Κατά την παραμονή τους  στην πόλη των Ιεροσολύμων η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ., στον οποίο  μετέφερε  την απόλυτη στήριξη του θεσμού.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται σήμερα το απόγευμα με ειδική πτήση  και εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Στο νομό Αιτωλοακαρνανιας μιας και υπάρχει εκπρόσωπος την παράδοση του Αγίου φωτός στις ενορίες των Ιερών Μητροπόλεων Αιτωλίας και Ακαρνανίας αλλά και Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου θα κάνει ο Αντιπεριφερειαρχης κ. Μαυρομμάτης αργά σήμερα το απόγευμα.

Η πρώτη παραλαβή θα γίνει στο Αντίρριο από τον ιερό κλήρο της περιοχής ενώ θα ακολουθήσουν δύο ενδιάμεσες στάσεις. Στα ΣΕΑ Ευηχοχωριου και στην έξοδο της Ιόνιας Οδού για Αγρίνιο (Κεφαλόβρυσο) όπου εκεί θα γίνει ειδική τελετή παραλαβής από τον Σύλλογο Φίλων του Πανάγιου Τάφου Αγρινίου.





agriniopress.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ