2012-11-21 03:34:39
Φωτογραφία για «Η Σούπερ Λίγκα αμάρτησε για τη… μαμά της»
Ένταση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Με κατάθεση ενστάσεων για παράνομη σύνθεση, εκατέρωθεν νομικά επιχειρήματα και ένταση μεταξύ της έδρας και του δικηγόρου του Παναθηναϊκού, εκδικάστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η προσφυγή της «πράσινης» ΠΑΕ κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας να αυξήσει τις ομάδες σε 18 για την επόμενη περίοδο.

«Δεν πάμε στα πολιτικά δικαστήρια γιατί φοβόμαστε μην μας κάνουν ντα-ντα. Αν μας απορρίψετε, θα το εξετάσουμε», τόνισε η πλευρά του Παναθηναϊκού, που υποστήριξε ότι η λίγκα παρανόμησε για λογαριασμό της… «μαμάς ΕΠΟ».

Εντός δύο εβδομάδων η απόφαση.

Διαπιστώνοντας ότι η ένσταση που είχε καταθέσει την πρώτη φορά (όταν και είχε δοθεί αναβολή) για τη σύνθεση του δικαστηρίου, δεν ικανοποιήθηκε και η υπόθεση θα εκδικαζόταν από τα ίδια πρόσωπα, ο νομικός εκπρόσωπος του «τριφυλλιού», Γιάννης Κάρμης κατέθεσε εκ νέου ένσταση περί μη νόμιμης συγκρότησης και κακής σύνθεσης. Τη σύνθεση του Διαιτητικού, αποτελούσαν ο πρόεδρος, Μενέλαος Πινάκουλας, για τη Σούπερ Λίγκα ήταν ο νομικός της σύμβουλος, Γιάννης Οικονομάκης, ενώ για την πλευρά του Παναθηναϊκού είχε διοριστεί ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης.


Ο Γιάννης Κάρμης σχολίασε: «Η θητεία των μελών του οργάνου έχει λήξει και η παράταση που δόθηκε στη θητεία, δεν νομιμοποιεί τη συγκρότηση του οργάνου. Επίσης η επιλογή των Διαιτητών (σ.σ. δικαστών-μελών του Διαιτητικού) δεν έγινε από τον πίνακα, όπως προβλέπει ο κανονισμός».

Στο σημείο αυτό αντέδρασε έντονα ο κ. Πινάκουλας, φωνάζοντας: «Αλλάξτε ύφος, είναι πολύ υποτιμητικό προς εμάς. Δεν δέχομαι κριτική για τα μέλη του Δικαστηρίου». Αφού επικράτησε ένταση για ένα-δυο λεπτά, ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού συνέχισε: "Στην απόφαση της Σούπερ Λίγκας περί αναδιάρθρωσης, συμμετείχαν ο κ. Οικονομάκης και ο κ. Κοντοβαζαινίτης που θα μας δικάσουν. Αυτό από μόνο του δείχνει το κώλυμα που μπορεί να υπάρχει στη σύνθεση. Θέλαμε ένα ανεξάρτητο και αμερόληπτο όργανο. Δυστυχώς, το νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ δεν εφαρμόζει το καταστατικό και το λέμε με θλίψη».

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο κ. Κάρμης σημείωσε: «Παραφράζω το γνωστό… “αμάρτησα για το παιδί μου” και λέω ότι η Σούπερ Λίγκα αμάρτησε για τη μαμά της (σ.σ. ΕΠΟ). Ο ίδιος ο κ. Οικονομάκης είχε πει στο Δ.Σ. της λίγκας ότι ακόμα και αν είναι παράνομη η αναδιάρθρωση, πρέπει να την κάνουμε γιατί μας το είπε η ΕΠΟ. Η ΕΠΟ όμως το ζητούσε μόνο από τη Football League, όχι από εμάς. Επίσης, η προσφυγή μας δεν είναι εκπρόθεσμη, όπως ισχυρίζεται η Σούπερ Λίγκα, αλλά έγινε εντός 48ώρου. Έχει παρεξηγηθεί το αυτοδιοίκητο, που πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες που η ΕΠΟ έχει υποβάλλει στον εαυτό της και οφείλει να τηρεί. Η ΕΠΟ δεν απευθύνθηκε ποτέ στη Σούπερ Λίγκα, παρά μόνο στη Football League για την Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τον Ηρακλή. Η τροποποίηση της προκήρυξης ήταν παράνομη. Είναι σαφές στους κανονισμούς. Έπρεπε να υπάρχει ομοφωνία».

Για λογαριασμό της Σούπερ Λίγκας, αγόρευσε ο δικηγόρος, Γιάννης Καραμηνάς: «Η προσφυγή είναι εκπρόθεσμη γιατί πρωτοκολλήθηκε την τρίτη ημέρα. Η σύνθεση του Δικαστηρίου είναι νόμιμη γιατί έχει παράταση η θητεία της. Επίσης, δεν υπάρχει έννομο συμφέρον στον Παναθηναϊκό. Δεν αρκεί που είναι μέλος του συνεταιρισμού. Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχει και ένα βαθμολογικό συμφέρον. Η Σούπερ Λίγκα εφήρμοσε υποχρεωτικά την απόφαση την απόφαση της ΕΠΟ για την αναδιάρθρωση. Πήρε μια απόλυτα σύννομη απόφαση. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να προσβάλει την απόφαση της ΕΠΟ, όχι της λίγκας».

Ο Γιάννης Κάρμης επανήλθε επιθετικά: «Δεν πάμε στα πολιτικά δικαστήρια γιατί φοβόμαστε μην μας κάνουν ντα-ντα. Αλλιώς δεν θα ερχόμασταν εδώ. Αν μας απορρίψετε όμως, θα εξετάσουμε και αυτό το ενδεχόμενο. Το φετινό πρωτάθλημα διεξάγεται αυτή τη στιγμή χωρίς εγκεκριμένη προκήρυξη».

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου αναμένεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Πηγή: Sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ