2012-11-21 05:04:10
Φωτογραφία για FT: Η συμβιβαστική λύση για το ελληνικό χρέος
Το γενικό πλαίσιο του συμβιβαστικού σχεδίου για την Ελλάδα που συζητούν αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, παρουσιάζουν οι Financial Times.

Πιο συγκεκριμένα οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν ένα σχέδιο που θα μειώσει γρήγορα το ελληνικό χρέος στις αρχές της επόμενης δεκαετίας σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουν την παραμονή του ΔΝΤ στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, μία πολιτική λύση για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και προβλέπει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει το στόχο μείωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.

«Αλλά επιπλέον μέτρα ανακούφισης από το χρέος θα διασφαλίσουν ότι έως το 2022 το ελληνικό χρέος θα πέσει σε λιγότερο από 110% του ΑΕΟ. Αυτός ο συμβιβασμός στοχεύει να συμφιλιώσει τη δημόσια διαμάχη μεταξύ των υπουργών της ευρωζώνης-που θέλουν ο στόχος του 120% να μετακινηθεί μέχρι το 2022 έτσι ώστε οι επίσημοι πιστωτές να μην υποφέρουν απώλειες από το ελληνικό χρέος- και το ΔΝΤ που αρνείται να αποδεσμεύσει δάνεια διάσωσης εκτός εάν η Αθήνα έχει διαχειρίσιμα χρέη έως το 2020. το ΔΝΤ μπορεί να αποδεσμεύσει κεφάλια μόνο στις χώρες που εμφανίζονται φερέγγυες» γράφουν οι Financial Times.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ