2012-11-21 05:59:03
Φωτογραφία για Ένοχο πρώην στέλεχος της UBS για απάτη σε βάρος της τράπεζας
Ο Κουέκου Αντομπόλι, πρώην στέλεχος της UBS, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο του Λονδίνου για τη μία από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν για... απάτη σε σχέση με την πρόκληση ζημίας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ελβετική τράπεζα.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 32χρονος Αντομπόλι ήταν στέλεχος στην επενδυτική πτέρυγα της UBS στο Λονδίνο και είχε εργαστεί για την τράπεζα αυτή για οκτώ χρόνια.

Ο ίδιος, ο οποίος δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες που τον βαρύνουν - δύο για απάτη κάνοντας κατάχρησης της θέσης του και τέσσερις για παραποίηση των στοιχείων της τράπεζας -, επισήμανε στο δικαστήριο ότι οι ανώτεροί του γνώριζαν για τις δραστηριότητές του και τον ενθάρρυναν να «ξεπεράσει τα όρια».

Το σώμα των ενόρκων αποσύρθηκε τώρα για να αποφανθεί για τις υπόλοιπες κατηγορίες εναντίον του.

Η κατηγορία για την οποία κρίθηκε ένοχος είναι αυτή της ανέντιμης κατάχρησης της θέσης του, προκαλώντας απώλειες στην UBS 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο να έχει ο ίδιος κέρδος ή να προκαλέσει απώλειες στην UBS - ή να εκθέσει την τράπεζα σε κίνδυνο απωλειών - σε παραβίαση του νόμου περί απάτης του 2006.

Ο Αντομπόλι, ο οποίος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών, είχε συλληφθεί το Σεπτέμβριο του 2011 και η δίκη του άρχισε ένα χρόνο αργότερα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ