2012-11-21 06:27:53
Φωτογραφία για Zaman: Ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι Αρμενικής καταγωγής
Σε άρθρο γνώμης στην Today’s Zaman με τίτλο “Istanbul and Constantinople”, ο Orhan Kemal Cengiz υποστηρίζει ότι τα πράγματα στην Τουρκία θα ήταν σίγουρα... πολύ διαφορετικά αν ζούσαν ακόμα στη χώρα 18 εκατομμύρια μη μουσουλμανικοί πληθυσμοί, αποτελούμενοι από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους. Αντιθέτως, σήμερα η τουρκική κοινωνία είναι μια κοινωνία χωρίς μνήμη η οποία υποφέρει από διάφορα συμπλέγματα.

Ο κ. Orhan Kemal Cengiz, που είναι Τούρκος δικηγόρος, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αι παλιότερα διευθυντής του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι αυτός που πρωτοπαρουσίασε - το καλοκαίρι -το βιβλίο του Fatih Bayhan στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι Αρμενικής καταγωγής , ενώ στα τέλη του 2011 έκανε αίσθηση άρθρο του που - μετά τις αποκαλύψεις του Γιλμάζ ότι Τούρκοι πράκτορες είχαν βάλει φωτιές στην Ελλάδα- τόνιζε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί από την Τουρκία!


Το σχετικό άρθρο του Orhan Kemal Cengiz, ξεσήκωσε τεράστιες αντιδράσεις στους εθνικιστικούς κύκλους της Τουρκίας όταν δημοσιεύτηκε στην Zaman.

Ο κ. Orhan Kemal Cengiz, αναφέρεται στο βιβλίο του Fatih Bayhan, στο οποίο ανατρέπονται όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, ότι δηλαδή ο Κεμάλ ήταν Εβραίος που εξισλαμίστηκε, γεννήθηκε στη Χρυσαυγή Λαγκαδά, ήρθε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 6 ετών και έφυγε για τις σπουδές του σε ηλικία 18 ετών.

Ο Bayhan γράφει ότι ο Κεμάλ, ήταν Αρμένιος.Οι πραγματικοί του γονείς ζούσαν στη Μαλάττεια, όπου διέμεναν πολλοί Αρμένιοι και μετανάστευσαν στη Θεσσαλονίκη, χωρίς τον μικρό Κεμάλ.

Η Zübeyde Hanım που όλοι γνωρίζουμε ως μητέρα του, ήταν στην πραγματικότητα θεία του.Ο Κεμάλ έφτασε από τη Μαλάττεια στη Θεσσαλονίκη, όταν ο πραγματικός πατέρας του πέθανε. Λίγο αργότερα πέθανε και η μητέρα του Ayse και τον υιοθέτησε η Zübeyde Hanım, που έμεινε γνωστή ως μητέρα του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ