2012-11-21 06:52:09
Φωτογραφία για Συνελήφθησαν 2 μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης πλαστογραφίας πιστωτικών καρτών
Από το Γραφείο Τύπου

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 16-11-2012, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από... αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Μαλαισίας, ηλικίας 34 και 30 ετών, μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα τη Μαλαισία, που κατασκευάζει πλαστές πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προβαίνει σε αγορές προϊόντων μεγάλης αξίας από καταστήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Αναζητούνται δύο (2) ακόμα ομοεθνείς συνεργοί τους.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, μετά από πληροφορία για άτομα Ασιατικής καταγωγής που πραγματοποιούν με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, άλλοτε επιτυχώς και άλλοτε ανεπιτυχώς συναλλαγές σε καταστήματα του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, συγκρότησε ειδική ομάδα για την επιτήρηση των χώρων συναλλαγών του Αεροδρομίου.

Πρωινές ώρες της 16-11-2012 αστυνομικοί της παραπάνω ειδικής ομάδας εντόπισαν τον 34χρονο αλλοδαπό να επιχειρεί να αγοράσει προϊόντα, από κατάστημα του αεροδρομίου με τη χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας και τον συνέλαβαν.


Σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου εντοπίσθηκε και ο δεύτερος συνεργός του ο οποίος και συνελήφθη.

Όπως εξακριβώθηκε από τη αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τη Μαλαισία η οποία κατασκευάζει πλαστές πιστωτικές κάρτες με τις οποίες εφοδιάζει μέλη της οργάνωσης, τα οποία προβαίνουν σε αγορές προϊόντων από καταστήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Τα προϊόντα στη συνέχεια τα μεταφέρουν στη Μαλαισία και τα παραδίδουν στη οργάνωση, εισπράττοντας την προσυμφωνημένη αμοιβή, η οποία κυμαίνεται από 5-10% επί της αξίας των προϊόντων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, είκοσι δύο (22) πλαστές πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών πιστά αντίγραφα πραγματικών και προϊόντα (ρολόγια, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα) που είχαν αγορασθεί με αυτές τις κάρτες, η αξία των οποίων υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους στην Αθήνα, πραγματοποίησαν δύο ταξίδια στη Ζυρίχη της Ελβετίας όπου αγόρασαν το μεγαλύτερο αριθμό των προϊόντων που βρέθηκαν στη κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ