2012-11-21 06:54:02
Φωτογραφία για Κλείνουν οι Financial Times Deutschland
Σταματά η έκδοση της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Financial Times Deutschland, καθώς η κυκλοφορία της έχει προκαλέσει... μεγάλες οικονομικές απώλειες στον ιδιοκτήτη της, εκδότη περιοδικών Gruner + Jahr ( του ομίλου Bertelsmann), αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Ιδιοκτήτης στη Γαλλία του Prisma και εκδότης εκτός των άλλων των περιοδικών Geo και Gala, «ο Gruner + Jahr αποσύρεται ευρέως από την αγορά των οικονομικών εντύπων. Η διοικητική επιτροπή του αποφάσισε να σταματήσει την έκδοση των Financial Times Deutschland και να πωλήσει τα περιοδικά Impulse Börse Online», υπογραμμίζει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

Ο όμιλος, που έχει την έδρα του στο Αμβούργο, θα διατηρήσει μόνον το περιοδικό Capital. Στα οικονομικά έντυπα του ομίλου απασχολούνται 350 εργαζόμενοι, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Το εποπτικό συμβούλιο του Gruner + Jahr θα συνεδριάσει αύριο, όμως ο όμιλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.


Σύμφωνα με την FAZ, η απόφαση του ομίλου βασίζεται μόνον σε οικονομικούς λόγους: «η πτώση των εσόδων από τη διαφήμιση και η μείωση της κυκλοφορίας πρόκειται να μεταφραστούν σε απώλειες 15 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά» για τον Gruner + Jahr συνολικά--τα 10 εκατ. ευρώ να οφείλονται στις κακές αποδόσεις των Financial Times Deutschland.

Πάντοτε σύμφωνα με την εφημερίδα, από την ίδρυσή τους, το 2000, οι Financial Times ουδέποτε υπήρξαν κερδοφόροι, σωρεύοντας συνολικές απώλειες 250 εκατ. ευρώ.

Οι Financial Times Deutschland, που δημιουργήθηκαν για να ανταγωνισθούν την κυρίαρχη στον χώρο του οικονομικού Τύπου Handelsblatt, το μόνο κοινό που είχαν ποτέ με το διάσημο, ομώνυμο, βρετανικό οικονομικό έντυπο είναι το όνομα και το ροζ χρώμα των σελίδων τους. Μάλιστα αρχικά κυκλοφόρησαν σε κοινοπραξία του Gruner +Jahr με τον ιδιοκτήτη των βρετανικών Financial Times, Pearson.

Ωστόσο, το 2008 ο γερμανικός όμιλος αποφάσισε να εξαγοράσει το μερίδιο του Pearson, διατηρώντας το δικαίωμα χρήσης της ονομασίας των Financial Times.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ