2012-03-23 18:02:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Επί ποδός… «πολέμου» και η τοπική Αστυνομία για την Κυριακάτικη παρέλαση
Ο «πονοκέφαλος» στις τοπικές Αστυνομικές Αρχές και τους επιτελείς όσον αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου την Κυριακή, όσο περνούν οι ώρες, όλο και αυξάνεται, καθώς υπάρχει έντονος ο φόβος... ότι οι αντιδράσεις κατά των επισήμων θα γενικευτούν.

Για το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η παρέλαση θα είναι μια επιχείρηση ανάλογη με εκείνη του Πολυτεχνείου, μόνο που η προσπάθεια εντοπισμού των μολότοφ στα σακίδια αντιεξουσιαστών θα μετατραπεί σε... κυνήγι για γιαούρτια, ντομάτες και αβγά σε τσάντες πολιτών. Η εντολή που δόθηκε από τους στρατηγούς είναι ότι η παρέλαση τόσο στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος, όπως η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πάσει θυσία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ. Παναγιωτόπουλος απευθύνει ανοικτή επιστολή προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους πολίτες και τους ζητά να «προασπίσουμε και να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν αρνητικές καταστάσεις, που θα εμποδίσουν τη διεξαγωγή της παρέλασης, προκαλώντας προβλήματα στη μαθητιώσα νεολαία
. Οφείλουμε όλοι, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδος να προτρέψουμε τα παιδιά να συμμετάσχουν στην παρέλαση και σύσσωμοι να προστατεύσουμε την ημέρα εκείνη, αποτρέποντας, με την στάση μας, την καλλιέργεια ενός κλίματος εκφοβισμού, που στόχο έχει την αμαύρωση και τη βεβήλωση του εορταστικού κλίματος της 25ης Μαρτίου και την μη τέλεση των σχολικών παρελάσεων».

Από την πλευρά τους οι Λαϊκές Συνελεύσεις των συνοικιών της Πάτρας αλλά και το Ενιαίο Μέτωπο Αντίστασης Καθηγητών καλούν όλους τους πολίτες αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές να κατέβουν μεθαύριο στην παρέλαση και να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που βιώνει η χώρα και φυσικά να παρελάσουν μπροστά από το λαό και όχι τους επισήμους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Κυριακή

Μεθαύριο Κυριακή στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει ο ποδηλατικός αγώνας Θυσίας Πατρών-Καλαβρύτων Αγίας Λαύρας από την πλατεία Τριών Συμμάχων, με τερματισμό στην Αγία Λαύρα (στις 11.45 π.μ θα γίνει η απονομή επάθλων).

Στις 11.40 π.μ. θα ψαλεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας ενώ στις 12 το μεσημέρι θα γίνει επί της οδού Αγίου Ανδρέου η καθιερωμένη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας.patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ακέφαλος ο Παναθηναϊκός
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ακέφαλος ο Παναθηναϊκός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ