2012-11-21 23:23:07
Φωτογραφία για Κάλεσμα στους πολίτες της Πάτρας να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ησυχία
Το Δίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση διαπιστώνοντας ότι, το πρόβλημα της ηχορρύπανσης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, επιδεινώνεται συνεχώς καλεί τους συμπολίτες να επισημαίνουν τα προβλήματα ηχορρύπανσης που παρατηρούν στη γειτονιά τους και να τα γνωστοποιούν στο Δίκτυο με ένα απλό mail στη διεύθυνση: [email protected], και στα τηλέφωνο 2610.321010 (7-9μ.μ.Τρίτη-Παρασκευή).

Έτσι θα γίνει μία προσπάθεια καταγραφής και μελέτης των προβλημάτων που δημιουργούνται από την ηχορρύπανση αλλά και καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ όλων όσων ενδιαφέρονται για το θέμα με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που θα ακολουθήσουν.

Το Δίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση δραστηριοποιείται στην τοπική κοινωνία της Πάτρας από το 2010 και σε αυτό συμμετέχουν 7 Φορείς, οι οποίοι έχουν κοινά σημεία στη φιλοσοφία και στη μεθοδολογία αντιμετώπισης κοινωνικών προβλημάτων όπως αυτό της ηχορρύπανσης.


Συνενώνοντας τις δυνάμεις τους, στοχεύουν σε μια δυναμική επίδραση στη βελτίωση της συμπεριφοράς των πολιτών ως προς το θόρυβο, μέσω της εκπαίδευσης των πολιτών σε έναν άλλο τρόπο ζωής με αρχές και κανόνες λειτουργίας αλλά και στον ουσιαστικό έλεγχο των παραβιάσεων του θεσμικού πλαισίου.

Η μεγέθυνση των δεικτών ηχορρύπανσης, κατά την άποψη των οργανώσεων του Δικτύου, οφείλεται στις αυξανόμενες πηγές θορύβου, στον τρόπο δόμησης και λειτουργίας του αστικού περιβάλλοντος, αλλά και στην κουλτούρα των μελών της κοινωνίας. Οι αρχές του σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου, της κοινωνικής αλληλεγγύης και κατανόησης εκλείπουν όλο και περισσότερο και προέχουν ο ατομικισμός, η προκλητική συμπεριφορά και γενικά η αδιαφορία για το κοινό καλό.

Με στόχο την αλλαγή των παραπάνω κοινωνικών συμπεριφορών δημιουργήθηκε το Δίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση αποτελούμενο από τις οργανώσεις:

-ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για έναν άλλο τρόπο ζωής www.protasi.org.gr

-ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ Web: ixoripansistop.blogspot.com

-ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού) www.koinotopia.gr

-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ www.oikipa.gr

-ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ www.politesendrasei.gr

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΘΚ ΓΕΦΥΡΑ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΑΤΡΑΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σάλκε-Ολυμπιακός [1-0]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σάλκε-Ολυμπιακός [1-0]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ