2012-11-21 23:48:12
Φωτογραφία για Πως θα μπορέσουν να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι;
Τα πραγματικά ΑΜΕΑ θύματα στον βωμό των μαϊμού συντάξεων και επιδομάτων» κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Συντονιστής του Κινήματος Χριστιανοδημοκρατικής «Αναγέννησης» Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής επισημαίνει χαρακτηριστικά, «Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...», λέει ο σοφός λαός και πράγματι αυτό συμβαίνει με τα ΑΜΕΑ. Καυτηριάζει την διαδικασία που αποφάσισε η πολιτεία να ελέγξει που δίδονται τα επιδόματα και οι συντάξεις και τονίζει ότι «Η διαδικασία αυτή μπορεί από την μια να εξαλείψει τα φαινόμενα μαϊμού συντάξεων και επιδομάτων που δίδονταν έως τώρα ακόμα και σε θανόντες, ωστόσο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα πραγματικά ΑΜΕΑ που θα αναγκαστούν να υποβληθούν σε μια επιπλέον ταλαιπωρία καθότι οι επιτροπές συνεδριάζουν μια φορά στο τόσο.»

Ο Νίκος Νικολόπουλος συνεχίζει λέγοντας ότι, «οι καθυστερήσεις εφτά μηνών δεν αποτελούν αρνητική εξέλιξη αλλά κοινωνική πρόκληση», αφού οι συντάξεις και τα επιδόματα αποτελούν την μοναδική και σημαντική πηγή εσόδων για τους δικαιούχους.


Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας τονίζει δεικτικά, «Οι εμπνευστές της ιδέας αυτής φαίνεται πως στο πίσω μέρος του μυαλού τους είχαν ότι κάποιοι θα απέλθουν λόγω της εξαθλιωτικής ανέχειας, οπότε και θα μειωθούν τα οφειλόμενα ποσά. Η Συγκυβέρνηση στον βωμό του εξορθολιγισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, καταλύει κάθε ίχνος κρατικής μέριμνας και κοινωνικής πρόνοιας!» και καταλήγει θέτοντας τα εξής ερωτήματα στον Υπουργό:

Γιατί όλοι κ. Υπουργέ;

Γιατί κ. Υπουργέ καθυστερούν οι ΚΕΠΑ;

Έχετε αναρωτηθεί κ. Υπουργέ το πως θα μπορέσουν να ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι;

Γιατί αυτή η έλλειψη ευαισθησίας της πολιτείας απέναντι στους ανθρώπους αυτούς;

Τέλος, ο Αχαιός Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος εξαπολύει ευθεία βολή στον Υπουργό ζητώντας την απάντησή του σε αυτούς τους ανθρώπους.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ