2012-11-22 01:54:51
Φωτογραφία για Σπανούλης: Ο καθένας κάνει τις επιλογές του
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μεταξύ άλλων για την περυσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας, την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό, αλλά και την γνωριμία του με την Ολυμπία Χοψωνίδου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην εκπομπή "Βράδυ" με τον Πέτρο Κωστόπουλο για την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό, την περυσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, αλλά και την γνωριμία του με την Ολυμπία Χοψωνίδου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση των "ερυθρολεύκων" με την Αναντόλου Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε:

Για το ευρωπαϊκό που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη: "Νιώσαμε φανταστικές στιγμές ήταν κάτι που το είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος για την ομάδα που βοήθησα και εγώ σε αυτό".

Για την τρομερή αλλαγή της ομάδας από την αρχή της περυσινής σεζόν σε σχέση με το τέλος της: "Τα πράγματα πέρυσι κύλησαν καλά για εμάς, παρότι στην αρχή δεν ήμασταν όπως τελειώσαμε την χρονιά. Πήραμε δύο Αμερικανούς τον Λο κι τον Ντόρσεϊ, βρήκαμε ρόλους, φορμαριστήκαμε απίστευτα και κάναμε ό,τι κάναμε".


Για τον ρόλο του στην ομάδα πέρυσι: "Κοίτα ποτέ δεν θέλησα να αποδείξω κάτι. Έκανα αυτό που λέει η καρδιά μου και η λογική μου. Προσπάθησα να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα. Αισθανθηκα ότι έπρεπε να βγω μπροστά, αυτό έκανα και τελικά είχαμε καλά αποτελέσματα".

Για το παρατσούκλι του Kill-Bill είπε: "Αυτό το παρατσούκλι βγήκε από όταν ήμουν στο Μαρούσι. Επειδή έβαζα κάποια μεγάλα σουτ και μου το είπαν".

Για το αν τρώει "ξύλο" στα ματς με τον τρόπο που παίζει: "Τρώω ξύλο. Δεν μου αρέσει, αλλά τρώω έτσι όπως παίζω. Γονατιές συνήθως".

Για το λόγο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό: "Έγιναν κάποια πράγματα που με ενόχλησαν κυρίως την τελευταία χρονιά στην ομάδα. Υπήρχαν αντίθετες απόψεις. Μπορώ να πω προς το τέλος υπήρχε και μία κούραση πνευματική, να κάθομαι να αντέχω όλα αυτά τα πράγματα. Σέβομαι απόλυτα την άποψη όλων εκεί και στο τέλος κάθε διαδρομής ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν ήταν θέμα χρημάτων σε καμία περίπτωση".

Για το ότι δεν ήταν το... αγαπημένο παιδί: "Κατά περιόδους έχουν ακουστεί πολλά ότι έχω μαλώσει με τον Σάρας ή τον Διαμαντίδη με τον οποίο μάλιστα είμαστε και φίλοι. Όλα αυτά είναι αηδίες. Δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Χάθηκε η επικοινωνία μεταξύ εμένα και τον ανθρώπων της ομάδας".

Για το ότι δεν θα του μίλαγε ο Ομπράντοβιτς στον δρόμο είπε: "Άποψη του. Έτσι ένιωσε ο κύριος Ομπράντοβιτς έτσι είπε".

Για το αν ήθελε μία επιτυχία με περισσότερη από τη δική του σφραγίδα και το αν θέλει πάντα να πετυχαίνει: "Είμαι πεισματάρης όταν βάζω κάτι στο μυαλό μου θέλω να το πετύχω. Σέβομαι τον Παναθηναϊκό δεν ήταν ο λόγος ότι ήθελα κάτι με περισσότερο δική μου σφραγίδα. Μπορείς να πεις ότι έτσι όπως τα έφερε η ζωή και είμαι στον Ολυμπιακό νιώθω πολύ καλύτερα".

Για το πώς γνώρισε την Ολυμπία Χοψωνίδου: "Εκείνη την στιγμή... Μόλις είδα την Ολυμπία, είναι αυτό που λέμε τα είδα όλα! Την είδα κιόλας και με μαγιό. Ήμουν στη Μύκονο για διακοπές έγινε το κονέ και από εκείνο το σημείο κι έπειτα προχωρήσαμε. Είμαι πολύ τυχερός που βρήκα εκείνη την στιγμή την Ολυμπία".

Για το ότι πέρασε δύσκολα μικρός: "Είχα την ατυχία να χάσω τον πατέρα μου. Ευτυχώς είχα την μητέρα μου και τον αδερφό και έκαναν όλες τις δουλειές που έκανε ο πατέρας μου και με το παραπάνω και ευτυχώς καταφέραμε και ορθοποδήσαμε".

Για το ότι τον δεύτερο γιο του τον λένε Βασίλη είπε: "Όπως δώσαμε στο πρώτο το όνομα του πατέρα μου που το ήθελα πολύ, έτσι δικαιωματικά δώσαμε στο δεύτερο το όνομα του πατέρα της Ολυμπίας".

Για την σχέση τους με την Ολυμπία στο σπίτι: "Για πράγματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι δεν ανακατεύομαι".

Για το πώς νιώθει σαν πατέρας: "Ήθελα να κάνω από μικρός οικογένεια. Είναι λίγο και το μπάσκετ και η πειθαρχία που έχουμε από μικροί, ήθελα να κάνω οικογένεια".

Για την αντίδραση του να βγάλει τη γλώσσα πέρυσι στον πέμπτο τελικό με τον Παναθηναϊκό, πανηγυρίζοντας ένα καλάθι είπε: "Είναι τέτοια η στιγμή. Βάζω δύο τρίποντα κολλητά η ψυχολογία είναι στα ύψη και έγινε ασυναίσθητα".

Για το ότι έχει τα πάντα τακτοποιημένα, κάτι που αποτελεί γούρι του: "Τακτοποιώ τα παπούτσια. Βάζω και τον μεγάλο μου γιο τώρα να κάνει το ίδιο".

Για τους φετινούς στόχους δήλωσε: "Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να προκριθούμε στο "Top-16 και να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα. Στη συνέχεια βλέπουμε".

Για το ότι όποτε είναι έγκυος η Ολυμπία Χοψωνίδου παίρνει Ευρωλίγκα είπε: "Ναι, είναι αλήθεια όποτε είναι έγκυος παίρνω Ευρωπαϊκό. Έχω δύο".

Για το παιχνίδι με την Εφές στο ΣΕΦ δήλωσε: "Μας νίκησαν στο πρώτο ματς με μεγάλη διαφορά και είναι και θέμα εγωισμού. Μας ταρακούνησε η ήττα. Αισθάνθηκα ντροπή για τις ήττες από την Εφές και την Ζαλγκίρις. Για εμένα για τους προέδρους τον κόσμο και τους συμπαίκτες μου".
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ