2012-03-24 02:00:05
Φωτογραφία για Καλά, είναι αυτό “προεκλογικό κλίμα”;
Μια… ανησυχητική ηρεμία επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, παρά το γεγονός ότι σε καμιά 40αριά μέρες λογικά θα έχουμε εκλογές και νέα κυβέρνηση.

Σα να μη συμβαίνει τίποτε, όλοι είναι χαλαροί, σχεδόν… χαζοχαρούμενοι, ασχολούνται με το ποιος θα φάει λιγότερα γιαούρτια την Κυριακή, αν ο Βορίδης απελευθερώνει το επάγγελμα του ταξιτζή, αν θα. φτιάξουμε ποδηλατόδρομο στο κέντρο και άλλά τέτοια θέματα.

Μα καλά, αυτά είναι τα διακυβεύματα των εκλογών; Στην προεκλογική περίοδο θα πάμε με ερωτήματα του τύπου «τι τρώει ο κορμοράνος;»

Κανείς δε θα αναπτύξει το σχέδιό του για την Ελλάδα των επόμενων ετών; Δε θα καταθέσει προτάσεις για να βγει η χώρα από την κρίση, δε θα εμπνεύσει τον κόσμο σε ένα νέο εθνικό στόχο;

Σαν πολύ χαλαρά τα βλέπουμε τα πράγματα κι αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία διάλυσης της Βουλής και επίσημης έναρξης της προεκλογικής περιόδου.


Όμως, η Νέα Δημοκρατία που προηγείται στις δημοσκοπήσεις και θέλει να κυβερνήσει τη χώρα είναι αυτή που πρέπει να δώσει τον τόνο στις εκλογές. Πότε δηλαδή περιμένει να ξεδιπλώσει το σχέδιό της, στις 20 ημέρες που θα μένουν από τότε που θα προκηρυχθούν οι εκλογές; Τότε δεν προλαβαίνεις ούτε τα βασικά να αναλύσεις στον κόσμο ο οποίος περιμένει κάτι καινούργιο κι ελπιδοφόρο.

Εδώ φαίνεται να έρχεται ένας κίνδυνος που θα σαρώσει το πολιτικό σύστημα. Οσο τα πράγματα πάνε χαλαρά και… πολιτισμέναο λαός θα αρχίσει να σκέπτεται αν είναι όλοι ίδιοι. Κι αυτό σημαίνει ότι θα πάει χαλαρά να δώσει την ψήφο του χαλαρά, χωρίς πίεση. Θα ψηφίσει Καμένο, Κουβέλη, Χρυσή Αυγή, ΑΚΟΑ, κυνηγούς, πειρατές, μέχρι και τη… Τζούλια Αλεξανδράτου που θέλει να φτιάξει κόμμα. Θα πάθει η Ελλάδα ότι και η Ιταλία που οι πολίτες έβλεπαν ότι είναι όλοι ίδιοι κι έχουν τις ίδιες πάνω – κάτω απόψεις και ψήφιζαν Τσιτσιολίνα.

Ο κίνδυνος αυτός είναι μεγαλύτερος για τη Νέα Δημοκρατία που θέλει να διαφοροποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ έστω κι αν συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτό είναι και το βασικό στοίχημα της Λ. Συγγρού. Να δείξει ότι δεν είναι ίδια με το ΠΑΣΟΚ, ότι φέρνει κάτι νέο.

Αλλιώς είναι σίγουρο ότι η λογική του «είμαστε όλοι ίδιοι» θα επιβεβαιώσει τις δημοσκοπήσεις που κάνουν λόγο για Βουλή με καμιά 10αριά κόμματα και αδύνατη αυτοδυναμία.

Θα πρέπει, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία να πάρει φόρα και να τα σαρώσει όλα. Να καταθέσει προτάσεις, να δώσει λύσεις, να διαφοροποιηθεί από τη λαίλαπα του κ. Παπανδρέου. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ θα πρέπει να βγουν μπροστά και να μην περιμένουν πότε θα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία. Διότι εδώ υπάρχει κι ένας ακόμη κίνδυνος. Να δοθεί ο χρόνος στον Βενιζέλο να «παραμυθιάσει» τον κόσμο και να πάνε να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ περισσότεροι.

Επίσης, να ανοίξει το δρόμο σε κάτι περίεργους Ανεξάρτητους ή σε κάποιους όψιμους αριστερούς να διεκδικούν διψήφια εκλογικά ποσοστά. Εκτός κι αν κάποιοι στη Συγγρού θέλουν να κάνουν δωράκια στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Όλα αυτά πρέπει να τα ζυγίσει η ΝΔ αν θέλει να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Και το κεντρικό της σύνθημα, αλλά με ουσιαστικό λόγο και προτάσεις πρέπει να είναι ένα: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

“Αριστερός Ψάλτης”

http://www.antinews.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ