2012-11-27 15:58:46
Φωτογραφία για «Τώρα δώστε του επιτέλους ανταγωνιστικό μονοθέσιο!»
O πρωτοσέλιδος τίτλος της Tuttosport την επομένη του GP της Βραζιλίας, είναι ενδεικτικός της άποψης που έχουν οι Ιταλοί για την φετινή υπερπροσπάθεια του Fernando Alonso με ένα μονοθέσιο κατώτερο του ανταγωνισμού.

«Ο Vettel Πρωταθλητής με 3 βαθμούς διαφορά από τον Alonso», έγραψε η εφημερίδα του Τορίνο, για να συνεχίσει στο βασικό της τίτλο «Τώρα δώστε του επιτέλους ανταγωνιστικό μονοθέσιο».

Πράγματι, ο Ισπανός φέτος κατέθεσε και την ψυχή του προσπαθώντας να πετύχει το όνειρο της ζωής του - να στεφθεί δηλαδή Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την ομάδα της Ferrari. Ο 31χρονος πιλότος στην 3η του σεζόν με την Scuderia έχει χάσει 2 φορές το Πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα, το 2010 στο Abu Dhabi όπου ήταν το μεγάλο φαβορί αφού είχε 15 βαθμούς διαφορά από τον Vettel και φέτος στο Interlagos, όπου κατέβηκε ως αουτσάιντερ καθώς ήταν 13 βαθμούς πίσω από τον Γερμανό.

Ο Alonso δηλώνει πιστός στo ιταλικό team και φροντίζει πάντα να μιλάει με κολακευτικά σχόλια για την «οικογένεια» της Ferrari
. Άλλος στη θέση του ενδεχομένως να μην άντεχε τόση πίκρα και κάποια στιγμή πάνω στην ένταση της στιγμής να έριχνε τις ευθύνες της απώλειας του τίτλου αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι δεν είχε ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Δεν το έκανε όμως. Μετά την καλοκαιρινή διακοπή η Scuderia δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τις Red Bull και McLaren που μοιράστηκαν τις νίκες στους 10 αγώνες που ακολούθησαν.

Ο ίδιος προσπαθούσε με μαγικά κόλπα, τα οποία λατρεύει από την εποχή που ήταν πιτσιρικάς και έκανε τον ταχυδακτυλουργό, να μείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Η διαφορά των 44 βαθμών που είχε από τον Vettel μετά τη νίκη στη Γερμανία, άρχισε σιγά σιγά να ψαλιδίζεται, μέχρι που φτάσαμε στον αγώνα της Κορέας, όπου ο Γερμανός πέρασε στην κορυφή και διατηρήθηκε εκεί μέχρι το τέλος. «Αντίπαλός μας δεν είναι ο Vettel, αλλά ο Newey», είχε πει κάποια στιγμή ο Alonso και δεν είχε άδικο μιας και ο ιδιοφυής Βρετανός που στο παρελθόν είχε ρίξει πόρτα στη Scuderia γιατί η σύζυγός του δεν ήθελε να μετακομίσουν στην Ιταλία, αποτελεί την καλύτερη επένδυση του ιδιοκτήτη της Red Bull, Dietrich Mateschitz, ο οποίος μάλιστα ακούγοντας και διαβάζοντας όλα αυτά τα σενάρια σχετικά με την μετακίνηση του Vettel στη Ferrari, πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας πως «και εμείς ενδιαφερόμαστε για τον Alonso».

Το στοίχημα της Ferrari πλέον είναι να δώσει στον 2 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή ένα μονοθέσιο ικανό να ανταγωνιστεί τους ταύρους. Γιατί κάποια στιγμή η υπομονή τελειώνει. Μπορεί ο Ισπανός να έχει δηλώσει ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στη Scuderia, αλλά αν συνεχίσει να χάνει έτσι Πρωταθλήματα τότε πολύ πιθανό κάποια στιγμή να ξενερώσει και να φτάσει στο σημείο να σκεφτεί το ενδεχόμενο να αποχωρήσει By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ