2012-03-24 08:20:27
Φωτογραφία για Σιδερόφραχτες «παρελάσεις» για τον φόβο των...γιαουρτιών!
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου με στόχο να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την 28η Οκτωβρίου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται σε περιοχές διεξαγωγής των παρελάσεων και αυξημένα μέτρα προστασίας κοντά στις εξέδρες των επισήμων, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Επιπλέον, για πρώτη φορά απαιτείται η διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων για την κάλυψη της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλαση στο Σύνταγμα.

Σε επιφυλακή είναι οι αστυνομικές αρχές και για το ενδεχόμενο εμφάνισης αυτόκλητων «ομάδων προστασίας» των παρελάσεων (όπως πχ ακροδεξιών οργανώσεων και άλλων παρόμοιων «ομάδων κρούσης»), σε απάντηση διαδηλωτών που ενδεχομένως επιχειρήσουν να τις διακόψουν.


Σε κάθε περίπτωση, εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κύριο μέλημα των αρχών είναι να μη διακοπεί ή ματαιωθεί η παρέλαση.

Σε ετοιμότητα θα είναι και εισαγγελείς σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι θα εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών αρχών, παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενω σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις του λεκανοπεδίου.

Κλειστό το μετρό σε Σύνταγμα, Ακρόπολη, Ευαγγελισμό

Κλειστοί είναι από τις 8 το πρωί, με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ από τις 9 το πρωί θα κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σήμερα σε ισχύ σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, λόγω της μαθητικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στη Λ. Αμαλίας, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ειδικότερα, από τις 7.00 απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω λεωφόρους, οδούς και πλατείες:

- Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

- Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Λ. Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.

- Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

- Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.

- Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.

- Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.

- Όθωνος, σε όλο το μήκος της.

- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

Ανάλογες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και στους υπόλοιπους δήμουςτης Αττικής όπου θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις.

Κλειστή έως τη Δευτέρα η Νομική

Κλειστή για προληπτικούς λόγους θα μείνει μέχρι τη Δευτέρα η Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ συγχρόνως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις ενέργειες αυτές προέβησαν οι πρυτανικές αρχές, καθώς πληροφορήθηκαν ότι ομάδες αγνώστων προγραμμάτιζαν να κάνουν, μέσα στη σχολή, γενικές συνελεύσεις.

Η σχολή θα ανοίξει κανονικά τη Δευτέρα. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ